Publiskajos iepirkumos ieviesīs obligātos būvniecības tipveida līgumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Publiskajos iepirkumos turpmāk būs obligātie būvniecības tipveida līgumi, ar kuriem Saeima cer mazināt strīdu skaitu būvniecības procesā.

To paredz Saeimas akceptētie grozījumi Būvniecības likumā.

Tiesa, valdībai līdz 2018.gada 1.janvārim būs jānosaka publisko būvdarbu un pakalpojumu līguma par projektēšanu, projekta ekspertīzi un būvuzraudzības veikšanu obligāti ietveramie nosacījumi.

Grozījumu autori norāda, ka patlaban būvniecības nozarē nav noteikts saistošs tipveida līgums. Šobrīd izmanto pieejamos tipveida līgumu paraugus vai arī katrā konkrētā gadījumā izstrādā jaunus, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi. Tādējādi tas katram pasūtītājam rada papildu izmaksas. Tipveida līgumu piemērošana būtu obligāta publiskajos iepirkumos.

Vienlaikus likuma grozījumi paredz ieviest elektronisku būvprojektu saskaņošanu būvniecības informācijas sistēmā. Būvprojektu saskaņošana elektroniski būs obligāta valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī inženiertīklu īpašniekiem. Patlaban ievērojamu daļu būvniecības izmaksu projektēšanas laikā veido tieši būvniecības ieceres dokumentācijas, būvprojekta saskaņošanas dažādu personu starpā, norādījuši likuma grozījumu autori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti