Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intu Šabohu

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar zvērināto advokātu Jāni Zelmeni

Intervija ar Māri Kučinski

Premjers: Valstij vajadzētu pirkt Inčukalna gāzes krātuves akcijas, bet ne par katru cenu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valstij vismaz kādu laiku vajadzētu saglabāt kontroli pār Inčukalna gāzes krātuvi, taču tas nenozīmē, ka akcijas būtu jāpērk par katru cenu, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Lai izšķirtos par to, vai valsts iegādāsies Inčukalna gāzes krātuves akcijas, ir nolīgti eksperti un notiek sarunas ar trim akcionāriem, kuriem jāpārdod savas akcijas uzņēmumā.

“Pats galvenais, lai mēs nonāktu pie šīs izšķiršanās, ir saprast, cik tas maksā,” sacīja premjers.

Viņaprāt, akcijas valstij vajadzētu iegādāties, taču ne par katru cenu. Turklāt šāds pirkums nebūtu “uz mūžīgiem laikiem”.

Vēstīts, ka 2017.gada 3.aprīlī atvērts Latvijas dabasgāzes tirgus. Tālab sadalīts gāzes tirgus monopoluzņēmums "Latvijas gāze", no tā nodalot dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas aktīvus, tostarp Inčukalna pazemes krātuvi, kas nodota neatkarīgam gāzes pārvades uzņēmumam "Conexus".

"Conexus" kontrolpakete līdz šā gada beigām ir jāpārdod. Ekonomikas ministrs Ašeradens ("Vienotība") iepriekš neizslēdza iespēju valstij kļūt par galveno jaunā gāzes pārvades uzņēmuma lielāko akcionāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti