Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Amandu Vēju

Rīta Panorāma

Koris Latvija aicina uz īpašu gospeļu un spiričuelu programmu

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Premjers: Pilnībā atgūt valsts naudu no «Liepājas metalurga» nevarēs, bet cerība uz ražošanu ir

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Meklējot “Liepājas metalurgam” jaunu investoru, galvenais ir atsākt ražošanu, bet pilnībā visus valsts ieguldījumus no tā atgūt, visticamāk, nevarēs, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Privatizācijas aģentūra aizvien risinot sarunas par potenciālo investoru piedāvājumiem attiecībā uz “Liepājas metalurgu”. Un tas esot nedēļas jautājums, kad līdz valdībai nonāks pirmais ziņojums par to, pastāstīja Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka pats galvenais ir atsākt ražošanu “Liepājas metalurgā”, un cerība uz to pašlaik pastāvot.

Vienlaikus viņš atzina – nevajadzētu cerēt uz milzīgām summām un, visticamāk, pilnībā arī nevarēs atgūt tos ieguldījumus, ko uzņēmumā veica valsts.

Attiecībā uz “Liepājas metalurgu” esot divas iespējas: atgūt iespējami daudz naudas un “noslaucīt laukumu” vai arī atjaunot ražošanu, kas Kučinska ieskatā būtu galvenais labums.

Ziņots, 2016.gada septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" īpašnieks, Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti.

“KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014.gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas veiktās mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī KVV radās grūtības ar naudas plūsmu un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu. “KVV Liepājas metalurga” īpašumus plānots sākt izpārdot tuvāko mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti