Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Lazdiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Briežkalnu

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Premjers: ES fondu samazinājums pēc 2020.gada varētu būt 7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā, kas būs pēc 2020.gada, Latvijai aizvien tiks atvēlēti līdzekļi. To apjoms gan varētu sarukt par 7%, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” lēš premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

“Es pat nezinu, no kurienes ir mīts, ka nauda pēkšņi apstāsies. Nauda būs,” sacīja Kučinskis. Viņš gan atzina, ka, augot ekonomikai, valstīm atvēlētā nauda samazināsies. Latvijai tie varētu būt 7%.

Nākamajā plānošanas periodā gan varētu būt augstākas prasības šīs naudas saņemšanai. “Tie būs lielāki projekti, ar augstākām prasībām. Katrā ziņā mēs tam esam gatavi,” sacīja Kučinskis.

Latvijai, gatavojoties sarunām ar Eiropas Komisiju, esot iezīmētas arī prioritātes. Turklāt iecerētas arī sarunas ar Poliju, lai saskaņotu viedokļus.

“Neslēpšu, ka Eiropas Padomē ir atšķirība starp jauno un veco Eiropu. Mēs esam tie, kas vairāk saņem. Tāpēc mums jābūt ļoti saprātīgai un vienotai pozīcijai,” atzina premjers.

Ziņots, ka jau vairākus mēnešus, īpaši kopš Lielbritānijas lēmuma izstāties no ES, no Latvijas politiķiem un uzņēmējiem izskan bažas, ka ES fondi pēc 2020.gada varētu krietni sarukt. Tomēr avoti Briselē norāda, ka Latvijai, visticamāk, nav pamata lielām bažām par pieejamo ES fondu apjomu samazināšanos

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti