Premjers arī gribētu «dalīt naudu», bet aicina domāt par lieliem darbiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība), uzrunājot Saeimu pirms nākamā gada budžeta pieņemšanas, atzina, ka vēlētos atvēlēt lielākus līdzekļus daudzām valsts vajadzībām, bet tas nav iespējams, tāpēc ir jākoncentrējas uz lielajiem darbiem.

Premjers pateicās opozīcijai par aktīvo iesaistīšanos un priekšlikumu iesniegšanu, piebilstot, ka viņš arī gribētu daudz vairāk, “lai varētu dalīt naudu ceļiem, atjaunot autoceļu fondu, īstenot visu to, kas vēl ir jāizdara, attiecībā uz gan jau nepietiekošo izglītības nozares finansējumu un vēl nepietiekošo finansējumu veselībai."

“Bet mūsu valsts aug tik strauji, cik strauji var augt, un tas atkarīgs no mūsu kopīgi īstenotas politikas,” sacīja premjers.

Viņš norādīja, ka visi priekšlikumi kopumā “ar uzviju būtu apēduši līdzekļus neparedzētajiem gadījumiem, un būtu jāņem vēl kaut kur, bet tas nebūtu iespējams”.

Premjers arī piebilda, ka opozīcijas deputāta Ivara Zariņa (“Saskaņa”) priekšlikums noņemt no valdības sēžu zāles sienas uzrakstu “Viens likums – viena taisnība visiem” ir viens no dumjākajiem priekšlikumiem.

“Mēs strādājam visi savai Latvijai un dzīvojam pašā labākajā zemē, kāda ir uz pasaules, un, ja ir bijušas kļūdas un nelikumības, [vainīgie] jāsoda un [pārkāpumi] jānovērš, bet nav jānonicina sava valsts,” norādīja Kučinskis.

Viens likums, viena taisnība ir tas, pēc kā mums jāvadās, pauda premjers.  

"Mēs esam daudz izdarījuši – ir atjaunots finansējums aizsardzībai 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta, sperts pirmais solis, lai izietu no bedres veselības aprūpes jomā," sacīja premjers.

Viņš arī atgādināja, ka šoreiz iztika bez “deputātu kvotām” un parlamentārieši nepiešķīra līdzekļus dažādiem projektiem.

“Kas attiecas uz mazajiem projektiem, kas neparādījās, es ticu un esmu pārliecināts, ka gan vēlētāji, gan visa sabiedrība novērtēs tos lielos darbus, ko kopā varam izdarīt gan veselības aprūpē, gan ar laiku atjaunojot ceļu fondu, gan pilnveidojot savu izglītības sistēmu, arī ar nepopulāriem lēmumiem, bet mums jāiet uz priekšu, nevis mēģinot balstīt fragmentāri kādu valsts varbūt būtisku sastāvdaļu, bet jāredz kopīgā attīstība,” uzsvēra premjers.

Kučinskis pēc budžeta pieņemšanas norādīja, ka nākamais solis ir izveidot naudas pārvaldes mehānismu veselības aprūpē, kas gan nebūšot viegli, jo nākamais ir Saeimas vēlēšanu gads.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti