Potenciālais «Metalurga» pircējs lēmumu par rūpnīcas iegādi pieņems decembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Maksātnespējīgās akciju sabiedrības „KVV Liepājas metalurgs” potenciālais pircējs rūpnīcas elektrotēraudkausēšanas krāsns testēšanu plāno pabeigt līdz decembra vidum.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”) pagaidām atteicās atklāt potenciālā pircēja vārdu, bet norādīja, ka tas jau iepriekš izrādījis interesi par “Liepājas metalurgu”.

Valdība gan gatavojas arī neveiksmīgam scenārijam, ja gadījumā šis pretendents nebūs pircējs, - tad maksātnespējas administrators pāries nākamajā fāzē. Proti, uzņēmums tiks izpārdots pa daļām.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība") par potenciālo "KVV Liepājas metalurga" pircēju
00:00 / 00:54
Lejuplādēt
“Maksātnespējas administrators ir atlasījis vienu no šiem pretendentiem.

Šis pretendents ir izteicis vēlmi testēt krāsni, un testam ir jānoslēdzas līdz 19. decembrim.

Pirkuma līguma noteikumi paredz, ka pretendentam pirkuma brīdī ir jāpārskaita noteikta naudas summa. Ja viņš to neizdara, tad viņš neturpina [pirkuma procedūru], ja viņš to izdara, tad viņam ir visas tiesības kļūt par uzņēmuma jauno akcionāru. Mēs gaidīsim līdz 19. decembrim. Tad arī valdība saņems informāciju par to, kā ir beidzies tests un vai akcionārs vēlas turpināt šo procesu,” notikumu attīstības variantus ieskicē Ašeradens.

Jau ziņots, ka “KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014. gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas veiktās mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī KVV radās grūtības ar naudas plūsmu un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu.

2016.gada septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. Ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā bija nodarbināti 147 darbinieki. "KVV Liepājas metalurgs" īpašnieks, Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti.

Nu ražotnei tiek meklēts jauns investors, un līdz 16.oktobrim bija plānots pabeigt "KVV Liepājas metalurga" pārdošanas darījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti