Pirmajā pusgadā pieaug kravu pārvadājumu apjoms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ar sauszemes un cauruļvadu transportu pārvadāto kravu apjoms ir pieaudzis par trīs miljoniem tonnu jeb 5,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ar sauszemes un cauruļvadu transportu pārvadātās kravas apjoms pirmajā pusgadā pieauga par trīs miljoniem tonnu jeb 5,5 %, bet kravu apgrozība – par 2,8 %.

Kravu pārvadājumi pa dzelzceļu pieauga par 0,3 miljoniem tonnu jeb 1,2 %, bet kravu apgrozība – par 6,3 %. Ar autotransportu pārvadāto kravu apjoms pieauga par 2,9 miljoniem tonnu jeb 10,3 %, bet kravu apgrozība – par 0,3 %.

Pa maģistrālo naftas produktu cauruļvadu transportēto naftas produktu apjoms samazinājās par 5,6 %, bet kravu apgrozība – par 5,5 %.

Kravu apgrozījums šajā laikā pieaudzis arī ostās un lidostā aug. No Latvijas ostām 2017. gada pirmajā pusgadā nosūtīja un ostās saņēma 34 miljonus tonnu kravu, kas ir par 7 % vairāk nekā 2016. gada pirmajā pusgadā.

No ostām nosūtīja 30,5 miljonus tonnu kravu, kas ir par 6,2 % vairāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Nosūtīto kravu apjoma pieaugumu noteica ogļu iekraušanas kuģos apjoma pieaugums par 2,7 miljoniem tonnu jeb 35,3 %, kā arī iekrauto kravu konteineros pieaugums par 11,9 % un mobilo kravu pieaugums par 11,2 %. Nosūtīto kravu apjoms samazinājās naftas produktiem – par 12,9 %, labībai un labības produktiem – par 15,3 %, kokmateriāliem – par 6,1 %, minerālmēsliem – par 11,5 %.

Ostās saņemto kravu apjoms pieauga par 14,6 %. To galvenokārt noteica no kuģiem izkrauto kravu konteineros un mobilo kravu pieaugums attiecīgi par 19,5 % un 11,3 %, kā arī naftas produktu izkraušanas apjoma pieaugums par 24,4 %.

Lidostā “Rīga” saņēma un no lidostas nosūtīja 10,1 tūkstoti tonnu kravu, kas ir par 2,8 % vairāk nekā 2016. gada pirmajā pusgadā.

Mazāk sauszemes pasažieru

2017.gada pirmajā pusgadā pasažieru pārvadājumi ar sauszemes pasažieru transportu bija iepriekšējā gada līmenī: pārvadāja 122,4 miljonus pasažieru, par 0,1 % mazāk nekā pagājušajā gadā attiecīgajā laika periodā.

Ar dzelzceļa transportu pārvadāto pasažieru skaits pieauga par 2,3%, ar regulāras satiksmes autobusiem – saglabājās iepriekšējā gada līmenī, bet ar pilsētu elektrisko transportu pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 0,6 %.

Ar prāmjiem Latvijas ostās iebrauca un no ostām izbrauca 437,1 tūkstotis pasažieru, kas ir par 33,7 % vairāk nekā 2016. gada pirmajā pusgadā.

Ar kruīza kuģiem Rīgas pasažieru ostā iebrauca 34,8 tūkstoši pasažieru jeb 2,2 reizes vairāk nekā pagājušajā gadā attiecīgajā laika periodā.

Lidostā “Rīga” ielidoja un no tās izlidoja 2,7 miljoni pasažieru, kas ir par 8,7 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti