Pensionāriem ar lielu darba stāžu noteiks indeksācijas pieaugumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeima ceturtdien, 22.jūnijā, divos lasījumos kā steidzamas pieņēma izmaiņas pensiju likumā, nākamgad paredzot pensiju pieaugumu vairākām pensionāru grupām - pensionāriem ar lielu darba stāžu, kā arī lielākas piemaksas senioriem, kuri pensionējušies līdz 1996.gadam, ziņo Saeimas Preses dienests. 

Lai uzlabotu situāciju pensionāriem ar lielu darba stāžu, vairākām pensionāru grupām ar nākamo gadu paredzēts piemērot lielāku koeficientu pensiju pārrēķināšanai.

Likuma grozījumi paredz personām ar 40 un vairāk gadu apdrošināšanas stāžu pašreizējo 50% vietā piemērot 70% no vidējā oficiālo darba algu pieauguma valstī. Savukārt līdz 60 procentiem to paredzēts palielināt personām ar darba stāžu no 30 līdz 39 gadiem, informēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Aija Barča par pensiju indeksāciju
00:00 / 01:06
Lejuplādēt

Likumprojekts arīdzan paredz palielināt piemaksu pie pensijas personām, kuras pensionējušās līdz 1995.gada 31.decembrim. Piemaksu šai senioru grupai plānots palielināt no 1 līdz 1,5 eiro par katru darba stāža gadu. Tādējādi par katru stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim, piemaksa palielināsies par 0,5 eiro. Šī likuma norma stāsies spēkā 2018.gada 1.jūlijā.

Izmaiņas pensiju indeksācijas kārtībā no sociālās apdrošināšanas budžeta 2018.gadā papildus prasīs 3,2 miljonus eiro, savukārt piemaksu palielināšanai valsts pamatbudžetā 2018.gadā papildus nepieciešami 13,9 miljonu eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti