Pēdējo dienu var pieteikties ES finansētām profesionālās pilnveides mācībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien pēdējo dienu var pieteikties mācībām pieaugušajiem, kuru mērķis ir pilnveidot strādājošo profesionālās kompetences tādās nozarēs kā būvniecība, kokrūpniecība, informācijas tehnoloģijas (IT), mašīnzinības un metālapstrāde, kurās vērojams vislielākais darbaspēka pieprasījums.

Purmale-Baumane par mācībām pieaugušajiem
00:00 / 01:00
Lejuplādēt
Mācības ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu pieejamas 55 izglītības iestādēs 50 Latvijas pilsētās un novados, un tās varēs apvienot ar darbu. Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāve Elīna Purmale-Baumane atklāj, ka jau pirmajā nedēļā saņemti vairāk nekā 1000 interesentu pieteikumi.

"Programmas iedalās trīs veidos: ir īsākas neformālās izglītības programmas līdz 159 stundām, ir profesionālās pilnveides programmas līdz 320 stundām, un ir profesionālās tālākizglītības programmas, kas jau piedāvā iegūt profesiju.

Proti, par šādas programmas beigšanu izglītojamais saņem apliecinošu dokumentu par kvalifikācijas ieguvi. (..) 90% no mācību izmaksām sedz Eiropas Savienība, bet 10% ir līdzmaksājums, ko var veikt arī darba devējs. Tā apmērs atkarīgs no izglītības programmas izcenojuma. Visu informāciju par programmu veidiem un izmaksām var iegūt mājaslapā www.macibaspieaugusajiem.lv, kā arī var vērsties pie pašvaldību programmu koordinatoriem," skaidroja Purmale-Baumane.

Nākamgad plānots izsludināt pieteikšanos šādām mācībām vairākās citās nozarēs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti