«Pasažieru vilciena» padomi vadīs uzņēmējs Šteins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Satiksmes ministrija kā AS “Pasažieru vilciens” (PV) akcionārs ievēlējusi komisijas izraudzītos kandidātus uzņēmuma padomes locekļu amatos, tostarp Sandi Šteinu ievēlot par padomes priekšsēdētāju.

Ministrijā informēja, ka padomes locekļa amatā ievēlēta arī Inta Liepa, bet neatkarīgā padomes locekļa amatā - Lita Kalniņa.

Šteins šobrīd ieņem SIA "Rimi Latvija Hipermārketu" direktora amatu, bet iepriekšējā bijis SIA "Tirdzniecības nams “Kurši”: valdes priekšsēdētājs, apdrošinātāja "BALTA" valdes priekšsēdētājs, "Statoil Fuel&Retai"l viceprezidents un AS "Preses nams" Grāmatu apgāda vadītājs.

Inta Liepa pašlaik ir valsts AS “Latvijas pasts” valdes padomniece. Iepriekš kā Juridiskā departamenta direktore strādājusi Finanšu ministrijā, kā Investīciju departamenta direktora vietniece Satiksmes ministrijā, kā arī bijusi dažādos amatos Finanšu ministrijā saistībā ar Eiropas Savienības fondiem.

Savukārt Lita Kalniņa pašlaik ir individuāli praktizējoša juriste, bet līdz tam strādājusi SIA “BME Trading” kā juriste, bijusi SIA “Latvijas Garantiju aģentūra” valdes priekšsēdētāja, valdes locekle, kā arī valsts AS “Latvijas eksportkredīts” prezidente, valdes locekle un juriste.

“Pasažieru vilciena” padomes locekļi ievēlēti ar šā gada 30.decembri.

Konkurss uz padomes locekļu amatiem tika organizēts divās kārtās: pirmajā – dokumentu atlase. Tika saņemti 11 pretendentu pieteikumi. Uz otro kārtu tika uzaicināti seši pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemtie atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas.

Nominācijas komisijas lēmums par kandidāta atbilstību pieņemts, ņemot vērā pirmajā un otrajā kārtā iegūto punktu kopsummu un nominācijas komisijas locekļu individuālo vērtējumu.

Kandidātus vērtēja nominācijas komisija, kuru vadītaja SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands. Komisijas priekšsēdētāja vietnieks bija Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, komisijas sastāvā bija - Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns; Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks un Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis; neatkarīgā eksperte - Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte Ilona Kiukucāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti