Pārtikas uzņēmumi: Nozarē trūkst darbaroku, jāieved strādnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Katrā no pārtikas nozares uzņēmumiem vidēji trūkst 10% darbinieku, lēš Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija. Pārtikas ražotāji norāda, ka situācija ar katru gadu kļūst sliktāka un nozarē trūkst ražošanas līniju operatoru, konditoru, atslēdznieku un citu profesiju pārstāvju.

Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure: Nozarē trūkst darbaroku, jāieved strādnieki
00:00 / 00:41
Lejuplādēt
Jautājums izskatīts Zemkopības ministrijas Pārtikas nozares padomes sēdē, kur nolemts sagatavot priekšlikumus dažādu normatīvu grozījumiem, lai radītu iespēju ievest darbaspēku no ārzemēm.

Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure pauda, ka situācija ir dramatiska, darbinieku trūkums jūtams visā nozarē gan mazajos, gan vidējos, gan lielajos uzņēmumos.

“Pašlaik mēs nevaram saražot apjomus, pašlaik mēs nevaram paplašināt eksportu un attīstīt pārtikas nozari. Mēs lūdzam nevis pavisam, bet pagaidu darbinieku ievešanu uz noteiktu laiku, Igaunijā tās ir 270 dienas gadā. Mēs lūdzam apmēram tādu pašu līmeni, lai varētu saražot apjomu, ko mēs ražojam kaimiņvalstīm, ko mēs saražojam uz eksportu, tādējādi nodrošinot uzņēmumu darbu,”  sacīja Šure.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti