Par tiesībām projektēt lidostas jauno pasažieru termināli cīnās pieci pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Konkursā par tiesībām projektēt jauno daudzfunkcionālo starptautiskās lidostas „Rīga” pasažieru apkalpošanas kompleksu, kas būs savienots ar „Rail Baltica” dzelzceļa staciju, pieteikušies pieci pretendenti.

Pretendentu vidū ir Lielbritānijas arhitektu birojs "Zaha Hadid Architects” un Norvēģijā bāzētais arhitektu birojs "Nordic - Office of Architecture". Pieteikumu iesniedza arī kopuzņēmums "AREP-SETEC-R", kurā sadarbojas Francijas un Latvijas kompānijas, piegādātāju apvienības "Aecom RIX Terminal Expansion Joint Venture", un piegādātāju apvienība "One Works, Sintagma, Vektors", kas apvieno Itālijas un Latvijas uzņēmumus.  

Lidostas „Rīga” pārstāve Laura Karnīte
00:00 / 00:11
Lejuplādēt
“Šobrīd notiek iesniegto dokumentu izvērtēšana, analīze, lai saprastu kuri no šiem pretendentiem virzīsies tālāk uz konkursa otro kārtu, cīnoties par tiesībām reāli veikt šo darbu. Prognozētais laiks, kad šī izvērtēšana varētu noslēgties, ir nākamā gada janvāra pirmā puse,” informēja starptautiskās lidostas „Rīga” pārstāve Laura Karnīte.

Plānots, ka jaunā pasažieru kompleksa projektēšanas darbi tiks pabeigti līdz nākamā gada beigām. Kompleksa būvniecībā plānots ieguldīt aptuveni 45 miljonus eiro.

„Rail Baltica” lidostas dzelzceļa stacijas, kā arī ar to saistītās infrastruktūras un estakādes projektētāju plānots izraudzīties līdz šā gada beigām.

Gan lidostas jaunā pasažieru termināļa, gan „Rail Baltica” dzelzceļa stacijas publiskās daļas būvniecību plānots pabeigt 2022.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti