Par nepatiesas informācijas sniegšanu no PVN reģistra izslēdz vairāk uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pērn salīdzinājumā ar 2016. gadu saruka tādu gadījumu skaits, ka nodokļu maksātāji no PVN maksātāju reģistra tiek izslēgti saimnieciskās darbības apturēšanas dēļ. Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2016. gada pirmajos 11 mēnešos šādu nodokļu maksātāju skaits sasniedza 622. Savukārt 2017. gada pirmajos 11 mēnešos no reģistra izslēgti 376 nodokļu maksātāji, kuru saimniecisko darbību apturējis VID.

Nodokļu administrācija pērn īpašu uzmanību pievērsusi tādiem nodokļu maksātājiem, kuru darbība šķitusi aizdomīga. Tādēļ biežāk no PVN maksātāju reģistra izslēgti uzņēmumi, kas savās nodokļu deklarācijās norādījuši nepatiesu informāciju vai nav bijuši sasniedzami juridiskajā adresē.

VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Ilze Jankova
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Ilze Jankova Latvijas Radio pastāstīja, ka 389 uzņēmumi izslēgti par nepatiesas informācijas sniegšanu PVN deklarācijā, bet 597 uzņēmumi par to, ka nav sasniedzami norādītajā juridiskajā adresē.

2016.gadā par nepatiesas informācijas sniegšanu tika izslēgti 150 uzņēmumi, tātad pērn 11 mēnešos vērojams būtisks pieaugums. Līdzīga tendence ir arī par nesasniedzamību juridiskajā adresē - 337 pret 597 izslēgtiem uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti