Panorāma

Latvijā uzņemtas vēl četras sīriešu ģimenes

Panorāma

Azartspēlēs laimē pusmiljonu eiro

MTG pārdošana pabeigta

Par LNT un TV3 īpašnieku oficiāli kļūst ASV investīciju uzņēmums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdz ar Konkurences padomes piekrišanu noslēdzies šī gada pavasarī uzsāktais darījums, kurā ASV investors iegādājies zviedru koncerna “MTG Baltijas” biznesu, tostarp komerctelevīzijas TV3 un LNT. Šie un vēl citi kanāli un ar tiem saistītie interneta portāli, kā arī radiostacija “Star FM” turpmāk darbosies ar vienotu nosaukumu “All media Baltics” jeb “AM Baltics”.

Par Baltijas biznesa pārdošanu ASV investoram “Providence Equity partners” zviedru koncerns MTG paziņoja jau šī gada pavasarī. Darījums saņēma Ministru kabineta akceptu, bet tikai šonedēļ savu piekrišanu devusi arī Latvijas Konkurences padome.

Tagad 115 miljonus eiro vērtais darījums ir noslēgts, un pārdotās raidorganizācijas, tostarp Latvijā vadošās komerctelevīzijas LNT un TV3 turpmāk darbosies ar nosaukumu “All media Baltics”. Nākamā gada laikā investors uzņēmuma tehnoloģiskajā attīstībā plāno ieguldīt 10 miljonus eiro.

Virzīt kādu daļu šo līdzekļu darbinieku atalgojuma vai sociālo garantiju paaugstināšanai gan nav plānots. “Šajā virzienā mums plānu nav. Protams, biznesā nekad nesaki nekad, bet mūsu stratēģijas kodols ir kanālu modernizācija, piemēram, TV3 un LNT neraida HD kvalitātē. Ja jūs apciemojat Franciju, Vāciju vai Angliju, viss ir HD. Bet kanāla pozicionējums, nodokļi – to mēs nemainīsim,” saka “AM Baltics” valdes priekšsēdētājs Pjērs Danons.

Kad pirms pieciem gadiem TV3 un LNT iegādājās zviedru koncerns MTG, Konkurences padome uzdeva saglabāt abu kanālu ziņu dienestus, tiesa – uz pārejas laiku. Jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, vaicāts par ziņu dienestu iespējamu apvienošanu, atbild noliedzoši. Arī būtiskas izmaiņas saturā nav gaidāmas.

Līdzšinējā MTG kanālu, tagad jau “AM Baltics” Latvijā vadītāja Baiba Zūzena uzsver, ka ASV investors sola nodrošināt pilnīgu kanālu redakcionālo neatkarību: “Aplūkojot “Providences” plašo starptautisko pieredzi un viņu reputāciju, tā ir nevainojama.

Un iejaukšanās saturā vai vēlme ietekmēt saturu mēs neesam redzējuši citur un arī šobrīd man nav neviena signāla, kas liktu par to domāt.”

Pirms dažiem gadiem ASV investors iegādājās arī mobilo sakaru un interneta operatoru “Bite”. Atļauju mediju uzņēmu pārdošanai devusi arī Latvijas valdība.

Paredzams, ka tuvākajos gados tiks veicināta “Bites” un “AM Baltics'' raidorganizāciju sadarbība. Jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs prognozē, ka Baltijas biznesa tālāka pārdošana varētu notikt pēc pieciem līdz 10 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti