Par «Liepājas metalurgs» interesējoties vairāki potenciālie pircēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Interesi par maksātnespējīgās akciju sabiedrības “KVV Liepājas metalurgs” aktīviem izradījuši seši potenciālie investori.

Patlaban tiesas noteiktais „KVV Liepājas metalurgs” aktīvu pārdošanas termiņš ir šī gada 16. jūnijs.

Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs pēc valdības sēdes slēgtās daļas, kurā tika izklāstīts ziņojums par pašreizējo situāciju uzņēmumā, stāstīja, ka vairāki no potenciālajiem investoriem jau apmeklējuši Liepāju un klātienē iepazinušies ar „KVV Liepājas metalurgs” ražotni.

“Šobrīd no investoriem ir saņemti vairāki piedāvājumi. Protams, ka sarunas vēl ir jāturpina , ko administrators veic un organizē. Mēs pieslēdzamies kā lielākais nodrošinātais kreditors. Plāns ir tāds, ka mēneša vai divu laikā, ka mēs nonākam situācijā, ka mums ir skaidrs, vai investori ir tik nopietni, ka mēs par kaut ko varam vienoties vai tomēr tas neizdosies (..) Līdz šim visiem investoriem ir bijusi metālapstrādes vai metalurģijas pieredze. Šobrīd ģeopolitikai un reģionam ir liela nozīme. Mēs arī skatāmies uz to, lai investoram būtu izpratne, ko darīt ar šo ražotni un vai tas būtu gatavs investēt. Ir jārēķinās, ka ir jābūt lieliem apgrozāmiem līdzekļiem, [ko investēt],” stāsta Loginovs.

Ziņots, 2016.gada septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" īpašnieks, Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti.

“KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014.gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas veiktās mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī KVV radās grūtības ar naudas plūsmu un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu. “KVV Liepājas metalurga” īpašumus plānots sākt izpārdot tuvāko mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti