Dienas ziņas

Asinsdonoru diena Valsts robežsardzes koledžā

Dienas ziņas

Elektrības rēķinu mazina uz drošības rēķina

Iespējas Ķīnas tirgū

Paplakā ražotu gaļu eksportēs uz Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Uzņēmums „Kurzemes gaļsaimnieks” Priekules novadā no nelielas lopkautuves izaudzis par vienu no modernākajiem savā nozarē. Tāpat kā daudzus ražotājus, arī gaļas uzņēmumus skāra Krievijas pretsankcijas. Taču uzņēmumā meklē aizvien jaunus tirgus. Latvijas nomalē, Paplakā ražoto produkciju zina ne tikai Eiropā, nu pievienojusies arī Ķīna.

Īstas pārmaiņas gaļas pārstrādes uzņēmums „Kurzemes gaļsaimnieks” piedzīvojis pēdējo četru gadu laikā, kad ražošanas attīstībā ieguldīti vairāk nekā 10 miljoni eiro. No jauna uzbūvēts gaļas pārstrādes komplekss, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu.

Kā atzīst viens no 250 uzņēmuma darbiniekiem Arturs Pjulze, tad šobrīd esot visi priekšnosacījumi ražīgam darbam. "Tas, kas grib strādāt, tas vienmēr nopelnīs. Es neesmu pat apsvēris tādu domu, lai brauktu kaut kur projām. Pagaidām darbs un alga apmierina, arī amats labs. Es uzskatu, ka nav vērts braukt projām," saka ražošanas meistars Arturs Pjulze.

Vienā dienā uzņēmumā tiek saražotas 15 tonnas gaļas izstrādājumu un 90 tonnas svaigās gaļas. Liellopi un cūkas tiek iepirkti gan Latvijā, gan arī Lietuvā un Igaunijā. Savukārt daļa gatavās produkcijas tiek eksportēta uz aptuveni 10 Eiropas valstīm. Šogad bijis plānots apgūt Krievijas tirgu, kas diemžēl izpalicis, taču tā vietā pavērušās iespējas Ķīnā.

"Ķīnieši savā ēdienkartē iecienījuši cūku kājas, astes, ausis. Šos te produktus, kas mums nav iecienīti ēdienkartē. Viņiem tās ir delikateses," klāsta SIA "Kurzemes gaļsaimnieks" valdes locekle Kitija Rosvalde-Bērziņa. Viņu papildina SIA "Kurzemes gaļsaimnieks" pārdošanas vadītāja Iveta Priediena.

Mēs tuvākajā laikā diez vai spēsim nodrošināt visu Ķīnas tirgu. Mēs varam apkalpot mazu rajoniņu. Šobrīd mēs pa 100 tonnām mēnesī krājam un vedam viņiem. Kopā visi Latvijā varbūt spēsim kādu pilsētu Ķīnā pabarot,lai viņi būtu apmierināti un paēduši," saka Priediena.

Priekules novadā strādājošais „Kurzemes gaļsaimnieks” ir viens no lielākajiem un modernākajiem vietējā kapitāla uzņēmumiem Latvijā. Šogad tas nominēts eksporta un inovāciju balvai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti