OECD valstīs spēkā pieņemas centieni samazināt nodokļu slogu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ņemot vērā to, ka atsevišķās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD dalībvalstīs, piemēram, Francijā un Beļģijā darbaspēka nodokļu slogs jau ir tik augsts, ka tas kavē uzņēmumu investīcijas jaunu darbavietu radīšanā, patlaban OECD dalībvalstu vidū vērojama virzība uz nodokļu samazināšanu. To piektdien, 15. septembrī, OECD 2017. gada pārskata par Latviju prezentācijā atzīmēja organizācijas ģenerālsekretārs Anhels Gurija.

Anhels Gurija: OECD valstīs spēkā pieņemas centieni samazināt nodokļu slogu
00:00 / 00:35
Lejuplādēt
OECD rekomendācijās attiecībā uz nodokļu politiku atkārtoti mudina Latviju samazināt nodokļu slogu zemo algu saņēmējiem un pārskatīt uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumus. Šie problēmjautājumi risināti arī šovasar apstiprinātajā nodokļu reformā.

Komentējot nodokļu politikas tendences OECD valstīs, Gurija teica: "Pēdējo divu trīs gadu laikā vidējais nodokļu slogs OECD valstīs caurmērā ir sarucis par 2% līdz 3%.

Ir vērojama tendence samazināt korporatīvos jeb uzņēmumu ienākuma nodokļus. Ir arī mēģinājumi samazināt to, ko mēs saucam par algas nodokļiem jeb darbaspēka nodokļiem.

Ar darbaspēka nodokļiem es domāju ne tikai ienākuma nodokli, ar kuru tiek aplikti darba ņēmēji, bet arī sociālās apdrošināšanas maksājumus, ko veic kompānijas," atzina Gurija.

Kā zināms, Latvija OECD pievienojās pērn, kļūstot par 35. šīs organizācijas biedru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti