OECD: Mājsaimniecību ienākumi stagnē, zema ienākuma saņēmējiem – krītas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pasaules ekonomika nostiprinās, taču spēcīgākai izaugsmei privātajā sektorā, no kuras iegūtu visi, nepieciešama turpmāka rīcība politikas jomā. Tā, pasludinot pasaules attīstīto valstu kluba – Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD – prognozes globālajai izpausmei, sacīja šīs organizācijas vadītājs Anhels Gurija.

Visas pasaules ekonomikas līmenī šogad pieaugums sagaidāms pat par pusprocentu augstāks nekā pērn. 2016.gadā tie bija 3,1%, šogad lēsti – 3,6%, bet 2018.gadā prognozē – 3,7%.

Turklāt pirmo reizi desmit gadu laikā ekonomika augs sinhroni. Proti, izaugsme būs vērojama visās lielajās pasaules ekonomikās.

Tomēr satraukumu rada nevienlīdzīgais ekonomikas pieaugums un augstais mājsaimniecību parādu līmenis.

Vienlaikus Gurija norāda, ka ir valstis ar gandrīz pilnīgu nodarbinātību, tomēr algas strādājošajiem praktiski nemainās:

“Mums ir valstis, kurās ir teju pilnīga nodarbinātība, tomēr joprojām algu ziņā ir vien neliels pieaugums.

Tas neatbilst dabiski sagaidāmajam; tas ir pretrunā dažiem no ekonomikas pamatprincipiem, un normālā gadījumā būtu jābūt citādi. Iemesli tam ir dažādi, taču tā ir problēma. Tā ir viena no problēmām, ar ko šodien saskaramies. Un šī iemesla dēļ reālais vidējais mājsaimniecību ienākums OECD valstīs pēckrīzes periodā lielākoties stagnējis, savukārt reālais gada ienākums mazo ienākumu saņēmējiem patiesībā krities.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti