Aktuālā intervija

Reto slimību diena: Latvijā nav vērojami uzlabojumi reto slimību ārstēšanā

Aktuālā intervija

Labklājības ministrija veidos sistēmu, kas ļaus efektīvāk prognozēt darba tirgus attīstību

Laiks iesniegt VID ienākumu deklarācijas!

No šodienas var iesniegt ienākumu deklarācijas par 2015.gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sākot no otrdienas, 1.marta, iedzīvotāji var sākt iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā (VID)  ienākumu deklarācijas par 2015.gadā gūtajiem ieņēmumiem.

“Ir iedzīvotāju kategorijas, kuriem obligāti jāiesniedz šī deklarācija no šī gada 1.marta līdz 1.jūnijam ieskaitot. Bet ir ļoti liela daļa iedzīvotāju, kuri var iesniegt deklarāciju brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli par ārstniecības, izglītības izdevumiem, iemaksām pensiju fondos, iemaksām apdrošināšanā,” stāsta VID Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Gada ienākumu deklarācijas var iesniegt, gan ierodoties kādā no Valsts ieņēmumu dienesta klientu apkalpošanas centriem vai kādā no 66 Valsts un pašvaldību vienotajiem klientu apkalpošanas centriem, gan elektroniski, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Lai popularizētu elektronisku deklarāciju iesniegšanu, Valsts ieņēmumu dienests šogad īsteno kādu jauninājumu. “Pa dažādiem Latvijas novadiem sāks braukāt VID e-busiņš, kas būs atpazīstams arī vizuāli ar uzrakstu “Valsts ieņēmumu dienests” un ģerboni. Šajā e-busiņā mūsu klientu apkalpošanas speciālisti palīdzēs cilvēkiem, kas būs atnākuši, un palīdzēs iesniegt ienākumu deklarāciju elektroniski,” stāsta VID pārstāve.

VID Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Lai gan deklarācijas brīvprātīgi varēs iesniegt vēl ilgāku laiku, tomēr otrdien novērots, ka VID nodaļās veidojās garas rindas. VID galvenā nodokļu inspektore Jana Antipova norāda, ka deklarācijas var iesniegt arī elektroniski: “Deklarāciju var iesniegt ne tikai papīra veidā, bet arī elektroniski, izmantojot elektroniskās deklarēšanas sistēmu, kas ir gan ērti, gan arī ātri. Un ir jāņem vērā arī tas, ka automātiski tiek pielasīta dažāda informācija, kas ir Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā.”

Brīvprātīgi pieteikties uz iepriekšējā gada attaisnoto izdevumu apmaksu varēs līdz pat 2019.gada jūnijam un joprojām iespējams saņemt pārmaksāto nodokļu summas arī par trim pagājušajiem gadiem.

Dati liecina, ka šādas deklarācijas tiek iesniegtas aizvien vairāk un vidējā atmaksātā summa ir 117 eiro.  Nākamgad varēs atgūt arī līdzekļus par bērnu interešu izglītību, tāpēc vecāki aicināti jau krāt čekus par izdevumiem bērnu ārpusskolas aktivitātēm. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti