Neredzīgi cilvēki sociālajā uzņēmumā «BlindArt» radīs interjera un modes projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Attīstības finanšu institūcijas “Altum” sociālās uzņēmējdarbības atbalsta programmā apstiprināts 20 tūkstošu eiro grants Sociālajam uzņēmumam “BlindArt”, kas turpinās integrēt darba tirgū cilvēkus ar redzes traucējumiem, informēja “Altum”.

Ar granta finansējumu uzņēmums darba tirgū iesaistīs vairāk nekā desmit cilvēkus ar īpašām vajadzībām, izveidojot patstāvīgi funkcionējošu darba vidi neredzīgu cilvēku nodarbināšanai.

Tāpat sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrību un Latvijas Mākslas akadēmiju uzņēmums plāno izstrādāt interjera un modes produktu līniju, kas veidota unikālajā “Šibori” tehnikā – lai radītu šiborētu audumu, nepieciešama vien pirkstu veiklība un liela pacietība. Ar šo tehniku turpmāko trīs gadu laikā plānots gan apmācīt vairākus cilvēkus ar īpašām vajadzībām, gan organizēt radošās darbnīcas, lai iesaistītu vēl vairāk radošo personību. 

“Mūsu mērķis ir izveidot pašpietiekamu, ilgtspējīgu un uz attīstību vērstu vidi, kurā cilvēkiem ar redzes traucējumiem ir iespēja jēgpilni strādāt un gūt ienākumus.

“Altum” grants būs būtisks solis mērķa sasniegšanas virzienā – šis finansējums ļaus mums izstrādāt pilnīgi jaunus neredzīgo cilvēku rokām un sirdīm radītus interjera un modes produktus, popularizēt tos un attīstīt vidi, kurā darbojas cilvēki ar redzes traucējumiem,” informēja “BlindArt” dibinātājs Andrs Hermanis.

Sākotnēji produktu radīšanā būs nodarbināti trīs cilvēki, taču tuvāko gadu laikā plānots nodrošināt darbu lielākam cilvēku skaitam.

“Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš uzteic “BlindArt” kā sociālās uzņēmējdarbības būtības iemiesojumu: “Uzņēmums darba tirgū integrē cilvēkus ar redzes traucējumiem, tādējādi veicot svarīgu sociālu funkciju. Vienlaikus šī uzņēmuma darbības pamatā ir detalizēts un pārdomāts biznesa plāns ar mērķi spēt darboties pēc uzņēmējdarbības principiem.”

Viņš aicina arī citus sociālos uzņēmumus izmantot iespēju ar valsts atbalsta palīdzību attīstīt dzīvotspējīgu un ilgtspējīgu biznesu, kas palīdz radīt labāku dzīvi cilvēkiem, kuriem klājas grūtāk, un visai sabiedrībai kopumā. “Tieši šādiem ilgtspējīgiem un dzīvotspējīgiem sociālo uzņēmumu projektiem ir paredzēts “Altum” grants,” norāda Bērziņš.

Sociālās uzņēmējdarbības atbalsta programma ir paredzēta uzņēmumiem, kuru misija ir sniegt labumu sabiedrībai – atbalstīt un iesaistīt darba tirgū iedzīvotājus, kuri pakļauti nabadzības un sociālās atstumtības riskam, sakārtot vidi, kā arī citi uz sabiedrisko labumu vērsti mērķi. Līdz 2022. gadam granta finansējums no Eiropas Sociālā fonda 12 miljonu eiro apmērā būs pieejams vairāk nekā 200 uzņēmumiem, kuriem piešķirts sociālā uzņēmuma statuss un kuri būs reģistrēti Labklājības ministrijas sociālo uzņēmumu reģistrā.

Grantu varēs saņemt gan sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai, gan esošās darbības paplašināšanai. Būtisks nosacījums uzņēmumiem – viņu biznesa idejai ir jābūt dzīvotspējīgai, ar būtisku sociālo ietekmi ilgtermiņā.

Līdz šim Labklājības ministrijā ir iesniegti vairāk nekā 80 pieteikumi dalībai projektā, un 51 no tiem ir pozitīvs atzinums

un tie ir reģistrēti ministrijas reģistrā. Iesniedzot biznesa plānu finanšu institūcijai “Altum”, tie var pretendēt uz grantu un uzsākt īstenot savas sociālā biznesa idejas dzīvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti