Panorāma

Piedāvā apvienot, bet nepārdot

Panorāma

Latvijā kuļ labību – ražas labas

Daugavpils dome grib atvērt pašvaldības aptiekas

Neatkāpjas no nodoma Daugavpilī atvērt pašvaldības aptiekas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Viens no piemēriem pašvaldību centieniem iesaistīties uzņēmējdarbībā ir partijas ''Saskaņa''  pirms vēlēšanām dotais solījumu izveidot pašvaldības aptiekas Rīgā un Daugavpilī. Piedāvājums tika kritizēts, tomēr kritika netika ņemta vērā. Daugavpils pilsētas dome jau vērsusies Zāļu valsts aģentūrā (ZVA) ar lūgumu rast risinājumu iespējām pašvaldībai atvērt aptiekas.

Pašvaldība savu lūgumu pamato ar iedzīvotāju sūdzībām, ka atsevišķās vietas aptieku neesot, bet citās medikamentu cenas esot ļoti augstas.

ZVA savukārt atbild, ka, lai pašvaldība varētu atvērt savu aptieku, sākotnēji tai jāizsludina konkurss komersantiem par tiesībām atvērt aptieku. Un tikai tad, ja konkursā nepiesakās neviens komersants, pašvaldība ir tiesīga atvērt savu aptieku. Pēc ZVA datiem, šobrīd Daugavpilī ir 39 aptiekas.

Savukārt pašvaldību aptiekas Latvijā ir trīs – divas Jēkabpils novadā, bet viena Smiltenes novadā.

Jau ziņots, ka tagadējais Daugavpils pilsētas mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") pirms pašvaldību vēlēšanām sacīja, ka pēc nepieciešamo saskaņojumu iegūšanas Daugavpilī varētu atvērt vairākas pašvaldībai piederošas aptiekas.

Šo ideju kritizēja Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama, norādot, ka Daugavpilī pašlaik ir otrs lielākais aptieku skaits Latvijā un ka pašvaldībai nevajadzētu iesaistīties komercdarbībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti