Rīta intervija

''Delna'' pārstāve Liene Gātere par iespējamo deputātu kvotu atgriešanos

Rīta intervija

Intervija ar jauno Rīgas Stradiņa universitātes rektoru Aigaru Pētersonu

"Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja par "Madara Cosmetics" akciju ienākšanu biržā

«Nasdaq Riga» vadītāja: «Madara Cosmetics» - piemērs nelieliem uzņēmumiem darbam biržā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Madara Cosmetics” ir labs piemērs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, ka ne tikai lielie uzņēmumi var būt biržā, intervijā Latvijas Radio sacīja biržas “Nasdaq Riga” valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

“Madara Cosmetics” piektdien sāk akciju tirdzniecību biržā. Uz uzņēmuma akcijām ir pieteikušies jau ap 700 akcionāru, no tiem ievērojama daļa – individuālie investori no Latvijas.

Auziņa-Melnalksne uzsvēra, ka “Madara Cosmetics” tirgus vērtība ir ap 10-15 miljoniem eiro, kaut sabiedrībā pastāv priekšstats, ka biržā var būt tikai vairāku desmitu miljonu eiro vērti uzņēmumi. Tiesa, “Madara Cosmetics” veiksmīga ieiešana biržā lielā mērā ir notikusi, arī pateicoties paša uzņēmuma veiksmīgajai mārketinga kampaņai.

Auziņa-Melalksne neslēpa, ka arī pati ir ļoti priecīga par “Madara Cosmetics” nonākšanu biržā. Viņa sacīja, ka Rīgas birža regulāri cenšas ieinteresēt uzņēmumus doties biržā, taču ne vienmēr bijusi saklausīta. Tāpēc “Madara Cosmetics” interese pirms diviem gadiem par iespējām doties biržā bijusi ļoti patīkama ziņa.

Ziņots, ka piedāvājuma periods ir sākās 16. oktobrī un beidzās 3. novembrī.

AS “Madara Cosmetics” akciju pieprasījums bijis 255% no akciju kopējā piedāvājuma, liecina akciju sākotnējais publiskais piedāvājums.

Iepriekš paziņojumā medijiem atzina, ka uzņēmums 2016.gadā sasniedza 5,5 miljonu eiro apgrozījumu un ka arī nākotnē saskata potenciālu turpināt līdzšinējo attīstības tempu ar apmēram 30% gadā.

Savukārt 2015. gadā “Madara Cosmetics” strādāja ar apgrozījumu 3,915 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29,4% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 19,1% un sasniedza 489 018 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti