Nākamā gada budžetu «pavadīs» aptuveni 25 likumprojekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība noslēgusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta izdevumu un ieņēmumu daļas. Ārkārtas sēdē Ministru kabinets ceturtdien, 14.septembrī, apstiprināja vairākus tehniskus labojumus jau iepriekš pieņemtajos lēmumos. Tagad ministrijām jāsagatavo valsts budžetu pavadošie likumprojekti, kas šogad varētu būt aptuveni 25, kas ir ievērojami mazāk nekā pērn.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) pastāstīja, ka likumprojektus plānots valdībā apstiprināt 2. oktobrī, bet budžeta projektu kopumā – 11. oktobrī. Pēc tam darbu pie valsts budžeta turpinās Saeima.

Dana Reizniece-Ozola: Budžetu pavadošie likumprojekti šogad varētu būt aptuveni 25
00:00 / 00:33
Lejuplādēt
Līdz oktobra vidum valsts budžeta projekts arī jānodod saskaņošanai Eiropas Komisijā. Reizniece-Ozola ir pārliecināta, ka Briselē iebildumiem pret Latvijas nākamā gada budžetu nevajadzētu rasties.

“Mēs esam sagatavojuši projektu atbilstoši fiskālās disciplīnas nosacījumiem, ievērojuši gan strukturālo, gan nominālo deficītu. Prioritātes atbilst arī mūsu rekomendācijām. Veselības nozarē ir ārkārtīgi būtisks finansējums nodrošināts nākamajā gadā – vairāk nekā 200 miljoni eiro, [veselības aprūpei] budžets pārsniegs pirmo reizi vēsturē miljardu eiro. Aizsardzībai arī beidzot esam sasnieguši 2% no iekšzemes kopprodukta un pārējās prioritātes arī principā risina ekonomikas ilgtspējai svarīgus jautājumus,” klāstīja ministre.

Šogad budžeta pavadošo likumprojektu skaits ir ievērojami mazāks. Pērn valdība Saeimā budžetu iesniedza kopā ar 57 pavadošajiem likumprojektiem.

Tiesa, liela daļa nākamgad iecerēto izmaiņu iekļauta nodokļu reformas paketē, kuru Saeima akceptēja vasarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti