Mongolija vienojas ar kreditoriem par vairāk nekā piecus miljardus dolāru lielu aizdevumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mongolija vienojusies ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un citiem kreditoriem par vairāk nekā piecus miljardus dolāru lielu aizdevumu ekonomikas stabilizācijai.

Laikā no 2011. līdz 2013.gadam Mongolijas ekonomika strauji auga, pateicoties ārvalstu investoriem, kas ieguldīja lielus līdzekļus minerālo resursu apguvē, bet pērn valstī sākās ekonomiskā krīze, krasi pieaugot budžeta deficītam un samazinoties eksporta ieņēmumiem.

Valstij radās maksātnespējas draudi, līdz martam nenokārtojot 580 miljonu dolāru parāda maksājumu.

Finanšu stabilizācijas paketē, ko Ulanbatorai piekritušas piešķirt Pasaules Banka, Āzijas Attīstības banka un divpusējās partneres, ieskaitot Japānu un Dienvidkoreju, ir aptuveni trīs miljardi dolāru.

Līdztekus tam Ķīnas Centrālā banka ir gatava paplašināt Mongolijai jaunas aizņemšanās iespējas 2,19 miljardu dolāru apmērā, bet SVF piedāvās Ulanbatorai aizdevumus uz laiku līdz trim gadiem 440 miljonu dolāru apmērā.

Mongolija apņēmusies spert soļus budžeta deficīta samazināšanai, bet varas iestādes solījušas, ka tas neskars izdevumus sociālajām vajadzībām.

Pērn Mongolijas iekšzemes kopprodukts auga par 1%, un tas bija zemākais rādītājs septiņu gadu laikā. Pēc ekspertu domām, jaunās vienošanās paredzētie finanšu un budžeta disciplīnas pasākumi varētu veicināt recesiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti