Mazumtirdzniecības pieaugums - 6,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salīdzinot ar aizvadītā gada martu, šogad martā mazumtirdzniecības apjoms ir palielinājies par 6,5%, vēsta Centrālās statistikas pārvalde.

Pārtikas preču grupā apgrozījums ir pieaudzis par 1,4%, savukārt nepārtikas preču tirdzniecības apjoms ir palielinājies par 10,1%. Kopējais apgrozījums mazumtirdzniecības uzņēmumos arī ir palielinājies par 4,1%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (% pret 2010. gada vidējo mēneša apgrozījumu, salīdzināmajās cenās) (Avots: Centrālā Statistikas pārvalde)

Toties, salīdzinot ar februāri, martā mazumtirdzniecības apjoms ir palielinājies par 13,6%. Gadu iepriekš, salīdzinot ar martu un februāri, apgrozījums palielinājās par 14,4%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas (% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, kalendāri izlīdzināti dati salīdzināmajās cenās) (Avots: Centrālā Statistikas pārvalde)

Salīdzinot ar aizvadītā gada pēdējo ceturksni, šogad pirmajā ceturksnī mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 2,6%. Savukārt, salīdzinot šī gada un pagājušajā gada pirmā ceturksni, mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 7,5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti