Mazumtirdzniecības apgrozījuma gada pieaugums oktobrī – 4,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada oktobrī, salīdzinot ar 2016. gada oktobri, pieauga par 4,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 4,5%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 6,3%, bet autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 1,8%.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 21,3%), metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā (par 12,6%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 11,8%).

Savukārt apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 1%), kosmētikas un tualetes priekšmetu mazumtirdzniecībā (par 4,7%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (7,5%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 7,2%.

Savukārt mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,2%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums saruka par 1,1%, nepārtikas preču pārdošanas apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 0,3%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība pieauga par 1,6%.

Apgrozījums krities informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 2,5%), farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 0,2%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 3,1%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 4,7%).

Savukārt apgrozījums pieaudzis mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika, (par 4,8%), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 3,7%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 1,3%), kā arī mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 2,7%).

2017. gada oktobrī salīdzinājumā ar septembri mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, palielinājies par 1,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti