Dienas ziņas

Rēzeknē atzīmē Andrejdienu

Dienas ziņas

Aicina valdību uz izbraukuma sēdi

"Amatniecības sēta" svin gada jubileju

Mājražotāju veikals «Amatniecības sēta» gada laikā iekaro pircēju uzticību un grib paplašināties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirms četriem gadiem Jelgavas novada amatnieki un mājražotāji apvienojās biedrībā, un šodien jau var apkopot ieguvumus no pirms gada atvērtā veikala. Gada laikā izdevies ne vien iekarot pircēju uzticību un palielināt apgrozījumu, bet arī apvienoties ar Tērvetes mājražotājiem. 

Nākamais solis – ar Zemgales garšu iepriecināt arī rīdziniekus.  

Pērn rudenī, mazliet bažīdamies par jelgavnieku vēlmi pēc vietējiem produktiem, biedrība ''Pārtikas amatnieki'', kurā apvienojušies Jelgavas novada mājražotāji, atvēra veikalu ''Amatniecības sēta''.

Biedrības ''Pārtikas amatnieki'' valdes priekšsēdētāja Ināra Mālkalne stāstīja, ka tas ir ekskluzīvs piedāvājums – “pircējs var visu nopirkt šeit uz vietas, un vinnētāji noteikti ir Jelgavas iedzīvotāji, kuri var atnākt un nobaudīt Zemgales garšu”.

Apkopotie dati liecina, ka  mēnesī veikaliņu apmeklē vairāk nekā 1250 pircēju.  Populārāko produktu trijniekā – gaļa, maize un siers, bet ieguvumu no veikala atvēršanas izjutuši arī citas produkcijas ražotāji.

Tēju mājražotāja Lolita Duge atzina, ka varbūt noiets arī nav ļoti liels, bet “tā ir stabila vieta, kur tas, kurš ir iecienījis manu produkciju, zina, ka var šeit atnākt un iegādāties”.

“Ziemas laikā ir lielāki noieti, un vasarā, kad tēju dzer mazāk, tad, protams, ka mazāks,” stāstīja Duge.

Gada laikā paplašinājies arī veikala produkcijas klāsts. Pirms gada savu produkciju piedāvāja 30  Jelgavas novada mājražotāji, bet tagad redzami arī vidzemnieku ražojumi, un  biedrībai ''Pārtikas amatnieki'' pievienojušies arī Tērvetes mājražotāji.

Tērvetes mājražotāju un amatnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Sandris Laizāns pastāstīja, ka šajā veikalā varbūt biedru skaits nav liels, “bet tirdziņos mēs varam piedalīties kopā ar ''Pārtikas amatniekiem'' jau stipri plašākā lokā,  katrā ziņā tas ir ļoti vērtīgi”.

“Varbūt esat dzirdējuši, ka katrs samaksātais eiro vietējam ražotājam nodrošina kāda cilvēka palikšanu Latvijā, nevis aizbraukšanu uz Īriju, tad tas, manuprāt, ir būtiskākais, kā dēļ ir vērts kaut ko darīt,” pauda Laizāns.

Biedrība ''Pārtikas amatnieki''  šobrīd jau domā par biedrības veikala atvēršanu arī galvaspilsētā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti