Rīta Panorāma

Projekts "Tev tuvumā" piedāvā jaunu dziesmu un aicina uz koncertiem

Rīta Panorāma

Polijas Ziemassvētki jūgendstila noskaņās

Intervija ar uzņēmuma LMT vadītāju Juri Bindi

LMT šefs: Nevajag dramatizēt – cīņa par smadzenēm notiek globāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomā speciālistu trūkst visā pasaulē un "cīņa par smadzenēm notiek globālā mērogā'', to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) vadītājs Juris Binde.

Viņš atzīmēja, ka Latvijai pēc simtgades nosvinēšanas nākamgad jādomā, kā attīstīties tālāk. Viens no variantiem ir kļūt par viedvalsti, paplašinot IKT pakalpojumu eksportu.

Vaicāts par speciālistu trūkumu IKT jomā, Binde atzina, ka šajā ziņā situācija nav vienkārša, taču to arī nevajadzētu dramatizēt. Speciālistu šajā jomā trūkst visā pasaulē, atzīmēja Binde.

Pēc viņa teiktā, viens jautājums ir par speciālistiem, kas nodarbojas ar IKT jauno produktu izstrādēm, taču otrs jautājums ir par digitālo vai datorpratību, un tas attiecas uz visiem cilvēkiem, sākot no bērnudārza bērniem.

"Jo šie digitālie džungļi, kuros mēs tagad dzīvosim, prasa attiecīgas iemaņas un zināšanas, lai šajos džungļos varētu ne tikai izdzīvot, bet arī lai varētu uzlabot savu materiālu stāvokli, būt labi paēdis un attīstītos," sprieda Binde.

Jautāts, ko tālab vajadzētu ieviest skolu apmācībā, LMT vadītājs teica, ka šai apmācībai vajadzētu būt visa mūža garumā. "Bet pats būtiskākais ir nevis tas, ko mācīties, bet - kā mācīties. Un tā ir attieksme pret dzīvi (..)," vērtēja LMT vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti