Dienas ziņas

Putru nedēļa Nīcas novada bērnudārzā

Dienas ziņas

Skolotāji meklē risinājumus, kā dažādot mācības

LLU iedibina balvu "Uzņēmējs nākotnei"

LLU arvien ciešāk sadarbojas ar uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Studentu pilnvērtīga apmācība nav iespējama bez sadarbības ar uzņēmējiem un nākotnē tai jākļūst ciešākai. Lai godinātu tos, kuri jau tagad sadarbojas gan pētnieciskajā darbā, gan pārnesot inovācijas uz ražošanu, gan arī atbalstot studentus, Latvijas lauksaimniecības universitātē pirmoreiz pasniegta gada balva “Uzņēmējs nākotnei”. Turpmāk tā ik gadu tiks pasniegta trīs nominācijās - gada ieguldījums biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs.

To, kādus speciālistus sagatavot Latvijas Lauksaimniecības universitātē, nosaka trīspusējs līgums ar Izglītības ministriju un Zemkopības ministriju. Bet, lai jauno speciālistu zināšanas atbilstu mūsdienu prasībām, nepieciešama arī cieša saikne starp studentiem, uzņēmējiem un universitāti.

"Atkarībā no situācijas ko uzņēmējiem vajag, tā saikne ir brīžiem ciešāka, brīžiem ne tik cieša, bet katrā ziņā es redzu, ka uz priekšu šai saiknei noteikti ir jākļūst ciešākai," norāda LLU rektore Irina Pilvere.

Lai godinātu uzņēmējus, kuri jau pašreiz sadarbojas, LLU iedibinājusi gada balvu "Uzņēmējs nākotnei". Nominācijā "Biozinātnes" tā piešķirta vienam no ilggadīgākajiem sadarbības partneriem kooperatīvam "Latraps", kas nodrošina studentus ar prakses vietām, gan atbalsta ar sipendijām. "Jau šodien mēs redzam, ka nāk traktori ar vadību no ofisa jeb precīzās tehnoloģijas, kur ir ļoti daudz elektronikas. Tai pašā laikā lauksaimniecībā vienalga cilvēka faktors būs ļoti  liels. Tāpēc ļoti zinošs, saprotošs, izglītots cilvēks būs liela vērtība vienmēr," atzīst kooperatīva "Latraps" direktors un balvas saņēmējs Edgars Ruža.

Kā otru galveno jomu LLU definējusi inženierzinātnes, kur aizvadītajā gadā lielākais ieguldījums bijis uzņēmumam "Tech Vitas" ar kura palīdzību topošajiem inženieriem bija iespēja radīt nākotnes auto. "Tā kā mūsu mašīnas pārvietojas ar dīzeli vai benzīnu. Jaunākais šobrīd ir elektromobīļi, tad šis pneimobīlis pārvietojas ar saspiesta gaisa palīdzību. Saspiests gaiss kustina visas mehāniskās daļas, un pneimobīlis iet uz priekšu," sacīja SIA "Tech Vitas" pārstāve, balvas saņēmēja Diāna Voliņeca.

LLU ik gadu absolvē ap tūkstotis jauno speciālistu, no kuriem apmēram 85-90%  veiksmīgi iekļaujas darba tirgū.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti