Liepājā šovasar pieaudzis tūristu skaits no Lietuvas, Vācijas un Rīgas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Neraugoties uz vēsajiem laika apstākļiem, šovasar Liepājai izdevies piesaistīt pilsētai gan tūristus no ārzemēm, gan vietējos atpūtniekus – tā secina Liepājas tūrisma, ēdināšanas un izklaides jomā strādājošie. Statistikas dati būs zināmi vēlāk, taču jau tagad ir skaidrs, ka palielinājies ieceļotāju skaits no Lietuvas, Vācijas un Rīgas. 

Liepājas tūrisma mārketinga aktivitātes šogad pievērsušas neviena vien uzmanību. Vējrades stāsts uzrunājis arī lietuviešus, tas jūtams un redzams pilsētā.

Viens no Liepājas pludmales kafejnīcas īpašniekiem Mareks Alberts uzskata, ka tieši tūrisma biroja aktīvāka darbība un lidostas atvēršana spējusi nodrošināt tūristu plūsmu pat tad, kad laukā ir nevasarīgi laika apstākļi.

„Mums tā bija aukstākā vasara. Ar visu to laiku, kāds tas bija, Liepājā jutām, ka kārtīgi ir pastrādāts, lai būtu tūristi.

Liepāja, neraugoties uz laika apstākļiem, bija topā. Bija topā Liepāja, Palanga, Pērnava, Rīga, Jūrmala,” saka Alberts.

Pludmales kafejnīcas saimnieks šogad plāno kafejnīcas pakalpojumus pie jūras nodrošināt arī ziemā, pie jūras uzstādot īpaši izgatavotu konteineru. Liepājai tas būs jaunums. Ziema būs grūta visiem tūrisma un ēdināšanas jomā strādājošiem, tāpēc jādomā arvien jauni veidi, kā strādāt arī ziemā, saka uzņēmējs.

Viesnīcas „Līva” vadītājs Andis Deņisovs uzskata, ka šī sezona kopumā bijusi stabila: „Aktīvā sezona ir jūlijs un augusts. Tagad redzam, ka sezona ir sevi attaisnojusi pagājušā gada apmērā. Bija rūpes par laika apstākļiem, bet rezervācijās to īpaši neredzam. Prieks ir par Lietuvas tūristu, ar plus zīmi. Ir tāds četrinieks – Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Krievijas tūrists.”

Liepājas reģiona tūrisma biroja vadītāja Inta Šoriņa spriež, ka statiska Liepājai gada sākumā parādīja tūristu plūsmas pieaugumu par 15%, taču šādi skaitļi jāvērtē piesardzīgi. „Neskatoties uz to, ka laika apstākļi mums pamatīgi „iegrieza”, to var redzēt rezervācijās, tomēr cipari ir ļoti labi. Mēs birojā jūtam tūristu pieaugumu. Ir novērojams tūristu pieaugums no Vācijas un Lietuvas, pagājušā gada cipari jau ir pārsniegti,” atklāj Šoriņa.

Liepājas reģiona tūrisma biroja vadītāja stāsta, ka Liepājas Vējrades  digitālo tūrisma  kampaņu  Lietuvā skatījušies aptuveni viens miljons apmeklētāju. Arī ziemas sezonā Liepājā gaidāma plaša kultūras programma, uzsver biroja vadītāja, kas pievilina Liepājai galvaspilsētas un citu novadu iedzīvotājus. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti