Dienas ziņas

"Dod 5" sākums tiešraidē 21:25 LTV1

Dienas ziņas

Cilvēki aktīvi atbalsta "Dod pieci"

Lidosta "Rīga" saņēmusi jaunāko Eiropas sertifikātu

Lidosta «Rīga» saņēmusi jaunāko Eiropas sertifikātu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Starptautiskā lidosta “Rīga” saņēmusi jaunajām Eiropas prasībām atbilstošu sertifikātu par skrejceļu un lidojumu drošību. Pagaidām “Rīga” ir vienīgā no Baltijas valstu lidostām, kas tādu saņēmusi. Visām Eiropas Savienības lidostām jaunais sertifikāts jāiegūst līdz 31.decembrim.

Eiropas jaunās prasības nosaka, ka visās Eiropas Savienības lidostās ir jābūt vienādai lidlauku ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmai. Iepriekšējais sertifikāts balstījās uz starptautiskās aviācijas organizācijas standartiem, kas noteica obligātas prasības un arī rekomendācijas, ko dalībvalstis varēja brīvi izvēlēties vai piemērot pilnā apjomā vai nē.

Jaunajās Eiropas regulās visas rekomendācijas ir pārvērstas par obligātām prasībām. Pasažieri ir ieguvēji, jo tas vairo drošību.

Kā piemēru Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs minēja neseno negadījumu, kad Krievijas aviosabiedrības lidmašīna Rīgā novirzījās no skrejceļa un lielu gabalu nobrauca pa zālienu. “Pateicoties tam, ka lidostu savlaicīgi renovēja, kas arī bija kā rekomendācija, gatavoties sertifikācijai, lidmašīnai nekas nenotika. Ja tas nebūtu izdarīts, tās sekas būtu katastrofālas.

Un tādu standartu, kas mainījās no rekomendācijas uz prasībām, ir samērā daudz.

Tas ļoti palielina lidojumu drošības līmeni, kas pasažieriem, ar aci skatoties, nav pamanāms,” norādīja Gorodcovs.

Lidostas “Rīga” sagatavošana sertifikācijai ilga divarpus gadus. Darbiniekiem un speciālistiem bija jāatbild uz vairākiem tūkstošiem jautājumu un jāizpilda neskaitāmas prasības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti