Lēmumu pārdot «Liepājas metalurgu» pa daļām saista ar kreditoru interesi atgūt lielākus līdzekļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lēmums pārdot maksātnespējīgo AS "KVV Liepājas metalurgs" pa daļām skaidrojams ar kreditoru interesi atgūt lielākus līdzekļus -  šādu viedokli pauž uzņēmuma bijušais maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Haralds Velmers par "KVV Liepājas metalurgu"
00:00 / 00:44
Lejuplādēt
Valdība otrdien, 16. janvārī, sēdes slēgtajā daļā uzklausījusi ziņojumu par situāciju "KVV Liepājas metalurgā" un pieņēmusi zināšanai informāciju, ka nav izdevies atrast investoru, kam uzņēmumu varētu pārdot kā vienotu veselumu.

 

Maksātnespējas administratora Guntara Kora pārstāvji jau pirmdien, 15. janvārī, paziņoja, ka administrators nolēmis rīkot vairākas izsoles, lai uzņēmuma mantu pārdotu pa daļām.

Amatpersonas pagaidām nesteidz prognozēt, cik naudas varētu iegūt šajās izsolēs.

Velmers, kurš 2014. gada rudenī, pildot "Liepājas metalurga" maksātnespējas administratora pienākumus, pieņēma lēmumu par uzņēmuma ražotnes pārdošanu neveiksmīgajam investoram "KVV Group", sacīja, ka pirms trim gadiem kompānijas sadalīšana būtu apsvērta tikai tad, ja to neizdotos pārdot kā vienotu veselumu.

"Pārdodot [uzņēmumu] pa daļām, iespēja, ka uzņēmums strādās kā vienots vesels, ir maza.

Tāpēc, ka pretendentu izsolēs var būt daudz, un šeit nav garantiju, ka viens nopērk visu. Ja mēs skatāmies kreditoru interesi, tad viņiem ir interese atgūt naudu. Līdz ar to viņi arī izvēlas to mehānismu, kas viņiem ļauj to atgūt. (..) Tas, kādiem līdzekļiem - pārdodot pa daļām vai kopā, tā ir administratora un kreditoru kompetence," sacīja Velmers.

"KVV Liepājas metalurgs" ir seši nodrošinātie kreditori.

Jau ziņots, ka maksātnespējīgā un pēdējos gadus dīkā stāvošā uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” ražotne vairs netiks tirgota kā vienots veselums, bet gan sadalīta vairākos īpašumos un pārdota izsolēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti