Lauku uzņēmumos liela interese par atbalsta saņemšanu nodarbinātības uzlabošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Interese par atbalsta saņemšanu uzņēmumiem, kas strādā laukos, bet nav saistīti ar lauksaimniecību, visā Latvijā ir bijusi liela, norāda Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Ģirts Krūmiņš.

Kopumā programmā pieejami 20 miljoni eiro, un tās mērķis ir arī veicināt nodarbinātību lauku teritorijā. Atbalsta intensitāte projektiem ir līdz 40%.

Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Ģirts Krūmiņš par uzņēmumu interesi nodarbinātības veicināšanas programmā
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Maza interese gan bijusi tūrisma uzņēmumu vidū. “Aktivitāte tūrismā bija ļoti maza. Mēs saņēmām 33 pieteikumus pa visu valsti un pieteikti ir nepilni 1,2 miljoni no 10 izsludinātajiem,” saka Krūmiņš.

“Bet, ja mēs runājam par lauksaimniecisko aktivitāti, tur bija izsludināti 10 miljoni un pieteikti 163 projekti, kas ir gandrīz 8,3 miljoni eiro. Vislielākā aktivitāte nelauksaimnieciskajā sektorā bija Pierīgā – kokapstrāde, metālapstrāde, izbraukumi, ēdināšana, ēdināšanas pakalpojumi, autoservisa pakalpojumi, dažāda veida amatniecības, un tūrismā aktuāla ir esošo mītņu attīstība. Ir vietas, kur attīsta esošās gultasvietas, uzlabo pakalpojumus, izveido taku vai izveido bērnu rotaļu laukumus,” norāda Krūmiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti