Latvijas paviljons izstādē «Expo» Kazahstānā iegūst «bronzu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas paviljons Kazahstānā notiekošajā izstādē “Expo Astana 2017” atzīts par trešo labāko kategorijā "Izstādes dizains", vēsta "Rus.lsm.lv". 

Latvija konkursā cīnījās ar citiem nelielu (līdz 400 kvadrātmetru) ekspozīciju pārstāvjiem. Otro vietu ieguva Slovākija, bet "zeltu" — Polija, vēsta "Tengri News". Trešo vietu par sava paviljonu noformējumu jeb dizainu Latvija ieguvusi 115 valstu konkurencē, informēja Latvijas paviljona direktors Ansis Egle.

Ekspozīciju apbalvošana kļuva par tradīciju pēc pirmās izstādes Londonā 1861. gadā, bet pārtraukta 1958. gadā pēc izstādes Briselē. Pateicoties Starptautiskā izstāžu biroja iniciatīvai, apbalvošanu atjaunoja pēc 50 gadu pārtraukuma — 2005. gadā izstādē Japānā, raksta "Tengri News". 

Pašlaik ir divas balvu kategorijas — pirmā ir par ekspozīcijas dizainu, noformējumu, eksponātiem un to saistību ar izstādes tematiku. Otrā ir par izstādes tēmas atspoguļošanu, dotajā gadījumā — inovāciju risinājumiem nākotnes enerģijas jomā. Pirmās trīs vietas abās kategorijās nosaka žūrija, kur ir deviņi pārstāvji, kas darbojas arhitektūras un starptautisku izstāžu rīkošanas jomā.

Vienā kategorijā ir ne viens vien 1.-3. vietas ieguvējs, jo ekspozīcijas tiek vērtētas atkarībā no to izmēra. Piemēram, "bronzu" tajā pašā kategorijā "Izstādes dizains" ieguva arī Latīņamerikas valstu stends, "sudrabu" — Klusā okeāna valstu, bet "zeltu" — Karību jūras kopienas ekspozīcija.

Latvijas paviljonu "Expo 2017" apmeklējuši vairāk nekā 150 000 interesentu
00:00 / 00:29
Lejuplādēt
Kazahstānā notiekošā starptautiskā izstāde, kur Latviju pārstāvēja ap 30 uzņēmumu, noslēdzas svētdien, 10. septembrī. Šī gada tēmas nosaukums bija "Nākotnes enerģija”. Latvijas paviljonu starptautiskajā izstādē "Expo 2017" Astanā apmeklējuši vairāk nekā 150 000 interesentu, un bieži veidojušās rindas, stāstīja Egle.

"Interese bija laba. Ja skatāmies par statistiku (..), tie ir vairāk nekā 150 000 cilvēku. Mēs orientējāmies uz kādiem 90 000, 100 000," atzina Egle. "Mēs vedam Latvijas uzņēmumus, kas var veicināt gan savus eksporta tirgus, gan kopumā rādīt valsti ne tikai kā skaistas fotogrāfijas un video par to, cik mums ir skaista daba, un viņa ir patiešām lieliska, bet tiešām skatīties, kādā veidā mēs varam palīdzēt attīstīt sadarbību ar citām valstīm un reģioniem, pārdodot savas preces un pakalpojumus. Šis ir izrāviens, salīdzinot ar visu to, kas ir bijis."

Jau ziņots, ka Latvijas uzņēmēju dalību «Expo 2017» organizēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK). Starptautiskā izstādē "Expo 2017" Kazahstānas galvaspilsētā Astanā norisinās no 2017. gada 10. jūnijam līdz 10. septembrim.

Latvijas stenda konceptuālais nosaukums bija "Tikšanās vieta Latvija - enerģija ir mūsu dabā". Ar šo nosaukumu akcentētas Latvijas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības un iespējas radīt pievienoto vērtību, ko sniedz Latvijas uzņēmumi un augsta līmeņa eksperti dažādās nozarēs, iepriekš informēja LTRK.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti