Latvijas jaunuzņēmumi var pieteikties otrajam «Startup Europe Awards»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otro gadu arī Latvijas jaunuzņēmējiem būs iespējā piedalīties starptautiskajā jaunuzņēmumu atzinības konkursā "Startup Europe Awards" (SEUA). 2017.gadā Latvijā meklēs veiksmīgākos uzņēmumus kosmosa tehnoloģiju [space], veselības tehnoloģiju [ehealth], izglītības tehnoloģiju [edtech], lietu interneta [iot], sociālās uzņēmējdarbības [social], enerģijas risinājumu [energy] un finanšu tehnoloģiju [fintech] sektoros, kā arī brīvajā kategorijā. Paredzēts arī noskaidrot Latvijas SEUA populārāko jaunuzņēmumu.

Latvijas SEUA žūrijā piedalīsies starptautiskie eksperti no “stārtapu nācijas” Izraēlas un vadošā Ziemeļeiropas jaunuzņēmumu centra Somijas. Žūrijā no Latvijas puses piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija “StartIn.lv”,  biedrība Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LATBAN), Latvijas riska kapitāla asociācija (LVCA), telekomunikāciju uzņēmuma Latvijas Mobilais Telefons (LMT) un starptautiskās auditorkompānijas KPMG pārstāvji. Pasākuma patronese ir Eiropas parlamenta deputāte Inese Vaidere.

Tie kuri vēlas izmantot iespēju izcelt savu uzņēmumu Eiropas līmenī, var aizpildīt pieteikuma anketu te.

""Anatomy Next" dalība SEUA2016 atvēra durvis uz Eiropu.

Pateicoties uzvarai un vizītei Briselē es sapratu, cik svarīgi ir veidot kopīgu Eiropas jaunuzņēmumu ekosistēmu. Es aptvēru vienotas Eiropas nozīmi stabilai un drošai ekonomikas izaugsmei Eiropā. Es sajutu, ka Eiropa ir manas mājas un  Latvija ir mana ģimene," lsm.lv saka uzņēmuma līdzdibinātājs un vadītājs Sandis Kondrāts.

SEUA2017 kodolu veido starptautiskā digitālās komunikācijas asociācija "DigiComNet" ar Latvijas PR profesionāļu asociāciju LASAP un LMT. 

“Aicinu jaunuzņēmumus izmantot šo iespēju, jo tas ļauj saviem panākumiem piešķirt Eiropas sasniegumu jaudu,” saka LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

"Startup Europe Awards" Latvijas fināls norisināsies 28.novembrī un notiks divos posmos – rīta cēlienā jaunuzņēmumu pārstāvjiem būs iespēja konsultēties ar jaunuzņēmumu ekspertiem no Izraēlas un Somijas. Savukārt pēcpusdienā ar tiešraidi "LMT Straume" un lsm.lv paredzēta konkursa finālsacensību daļa, kur Latvijas jaunuzņēmumi varēs prezentēt savas idejas žūrijai un plašākai publikai, pilnveidot savas uzstāšanās un pašprezentācijas prasmes. 

Jau vēstīts, ka SEUA2016 izcīnīja seši Latvijas jaunuzņēmumi: 

  •  radošo industriju sektorā balvu iegūst “Mozello”;
  •  finanšu tehnoloģiju sektorā balvu iegūst “Nordigen”;
  •  zaļo tehnoloģiju sektorā balvu iegūst “Conelum”;
  •  veselības tehnoloģiju sektorā balvu iegūst “Anatomy Next”;
  •  ICT sektorā balvu iegūst “Notakey”;
  •  viedo pilsētu sektorā balvu iegūst “Rention”.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti