«Latvijas gāzes» koncerna provizoriskā peļņa pērn sarukusi par trešdaļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS "Latvijas gāze" (LG) koncerna provizoriskais neto apgrozījums pērn bijis 321,3 miljoni eiro, kas ir par 6,5% mazāk, salīdzinot ar koncerna 2016.gada neto apgrozījumu – 343,8 miljoniem eiro.

Koncerna neto peļņa pērn bijusi 26,05 miljoni eiro jeb aptuveni par trešdaļu mazāka, salīdzinot ar LG iepriekšējā gadā nopelnīto – 37,51 miljonu eiro, liecina uzņēmuma biržā "OMX Riga" iesniegtais konsolidētais nerevidētais pārskats par 2017.gadu.

Kompānija skaidro, ka 2017.gads tai bijis "pārmaiņu un pārejas gads".

Pēc dabasgāzes tirgus liberalizācijas gada sākumā tirgū ienāca jauni dalībnieki, no LG nodalīti dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades darbības virzieni, izveidojot neatkarīgu uzņēmumu AS "Conexus Baltic Grid". Pērn decembrī LG nodalīja dabasgāzes sadales virzienu meitasuzņēmumā "Gaso", kas ietilpst LG koncernā.

LG norāda, ka 2017.gada beigās kā gāzes tirgotāji Latvijā bija reģistrēti 37 uzņēmumi. Lai gan Latvijas dabasgāzes tirgū parādījās konkurence, LG atvērtā tirgū sasniedza 13 859 gigavatstundu tirdzniecības apjomu, kas ir par 12,7% mazāk nekā gadu iepriekš. Koncerna ieņēmumi, salīdzinot ar 2016. gadu, kritušies par 6,5% un bija 321 miljoni eiro.

Pēc tirgus atvēršanas LG gan piegādā dabasgāzi tieši klientiem, gan arī pārdod virtuālajā tirdzniecības punktā un Inčukalna pazemes gāzes krātuvē.

Vienlaikus LG aktīvi gatavojās ieiešanai Lietuvas un Igaunijas dabasgāzes tirgos.

Pērn 17.augustā uzņēmums saņēma dabasgāzes tirdzniecības licenci Lietuvā, bet pagājušā gada 23.augustā – dabasgāzes tirdzniecības licenci Igaunijā.

LG koncerns pērn kopumā investējis deviņus miljonus eiro, lielāko uzsvaru liekot uz ieguldījumiem sadales sistēmas uzturēšanā, ieguldot 72% no kopējām LG koncerna investīcijām.

Ņemot vērā būtiskās tirgus un LG darbības vides izmaiņas, kā arī ar kompānijas sadalīšanu saistītās izmaksas, LG koncerns pērn gūto neto peļņu 26 miljonu eiro apmērā uzskata par "stabilu finanšu rezultātu".

LG koncerna mērķis nākotnē paliek saglabāt pozīcijas gan tirgus, gan mājsaimniecību klientiem un paplašināt tirdzniecību Baltijas reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti