Rīta intervija

"Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs par apkures sezonas uzsākšanos

Rīta intervija

NVO eksperte Dace Akule par finansējuma samazināšanos NVO nākamajā gadā

''Latvijas dārznieks'' vadītājs Jānis Bērziņš par 5% PVN piemērošanu augļiem un dārzeņiem

«Latvijas dārznieks»: Pelēkais tirgus dārzeņu sektorā veido līdz 50%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tā dēvētajā pelēkajā tirgū Latvijā tiek realizēti 30%-50% dārzeņu, to intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" sacīja biedrības "Latvijas dārznieks" vadītājs Jānis Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, oficiālas statistikas par to, cik daudz dārzeņu Latvijā tiek pārdoti pelēkajā tirgū, taču, pēc dārzeņu audzētāju aplēsēm, tie varētu būt 30%-50%.

Bērziņš atzina, ka pēc pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanas no pašreizējiem 21% līdz 5% pelēkā tirgus īpatsvars dārzeņu sektorā mazināsies. "Ceram, ka, samazinot pievienotās vērtības nodokli īpaši dārgai produkcijai, mazināsies pelēkais tirgus."

Biedrības vadītājs pauda cerību, ka PVN likmes samazināšana Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem dos pozitīvus rezultātus un PVN likme tiks samazināta arī citiem pārtikas produktiem, kā tas ir daudzviet Eiropā.

Vienlaikus Bērziņš atzina, ka vēl ir jāstrādā pie tā, lai vairāk kontrolētu lētas produkcijas ievešanu Latvijā.

Jau ziņots, ka valdība oktobra sākumā akceptēja likuma izmaiņas, kas paredz no nākamā gada 1. janvāra līdz vismaz 2020. gada beigām dārzeņiem un augļiem Latvijā piemērot samazināto PVN likmi 5% apmērā. Likuma izmaiņas vēl jāskata Saeimā.

Ceturtdien, 19. oktobrī, Zemkopības ministrijā (ZM) paredzēts parakstīt sadarbības memorandu par samazinātās 5% PVN likmes piemērošanu Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti