Aktuāli

Ingūna un Aigars Zīmeļi tur godā latgaliešu valodu un aicina to darīt citus

Aktuāli

Rita Ruduša komentē Latvijas Radio jaunās valdes locekles izvēli

Latvijas Bankas ekonomists Mārtiņš Bitāns par Latvijas ekonomikas un attīstības prognozēm

Latvijas Bankas ekonomists: Darbaspēks nav jāieved – jādomā, kā izmantot iekšējos resursus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijā arvien ir samērā augsts bezdarba līmenis un būtu jādomā, kā darba tirgū iesaistīt tos cilvēkus, kuri nevar atrast darbu. Tā darba devēju pausto vēlmi plašāk atvērt Latvijas darbaspēka tirgus durvis viesstrādniekiem intervijā Latvijas Radio komentēja Latvijas Bankas ekonomists Mārtiņš Bitāns.

Viņš atzina, ka pastāv bažas par to, ka darba devēji sūdzas par darbaroku trūkumu, lai gan dati rāda, ka bezdarba līmenis Latvijā arvien ir samērā augsts – bez darba ir katrs divpadsmitais darbspējīgais iedzīvotājs.

Tādēļ Latvijai būtu jādomā, kā šos cilvēkus "padarīt nodarbināmus", sprieda ekonomists.

Latvijas darba tirgus iekšējie resursi, pēc Latvijas Bankas ekonomista sacītā, ir diezgan lieli. Vispirms būtu jāizsmeļ šie resursi – cilvēkus pārkvalificējot, motivējot – un tikai tad būtu jādomā par citiem risinājumiem, tostarp par papildu darbaroku piesaisti no citām valstīm.

Latvijas Bankas ekonomists atzīmēja, ka Latvijas ekonomika attīstās, turklāt tautsaimniecības izaugsmes prognozes pārsniegs iepriekš lēstās. Par to plašāka informācija tiks sniegta Latvijas Bankas preses konferencē šodien.

Jau ziņots, ka šā gada septembra pirmajā pusē Latvijas Banka paaugstināja šā gada valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi no iepriekš lēstajiem 3,3% līdz 4,2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti