«Latvijas balzama» un «Vika Wood» investīciju projekti saņems UIN atlaidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas balzams" un kokrūpniecības SIA "Vika Wood" investīciju projekti saņems uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi, par valdībā otrdien, 10. oktobrī, nolemto informē Ekonomikas ministrijā (EM).

"Latvijas balzams" plāno palielināt ilgtermiņa konkurētspējas un eksporta potenciālu, palielinot uzņēmuma ražošanas jaudu un būtiski mainot ražošanas procesu. Projekts paredz izbūvēt jaunas ēkas, kā arī rekonstruēt esošās ēkas.

Projektā plānots ieguldīt 16,96 miljonus eiro. Uzņēmums pēc investīciju projekta īstenošanas varēs saņemt UIN atlaidi 25% apmērā no kopējās ieguldījumu summas, proti, līdz 4,24 miljoniem eiro.

Projekta īstenošanas rezultātā tiek prognozēts, ka 2023. gadā uzņēmuma eksporta produkcijas apjoms būs 72,5 miljoni eiro apmērā. Tas būs par 30,4% vairāk nekā 2017. gadā, kad tiks uzsākta investīciju projektu realizācija.

Savukārt "Vika Wood" investīciju projektā iegādāsies jaunas ražošanas iekārtas, kas ļaus paplašināt ražoto produktu klāstu un uzlabot esošo produktu kvalitāti. Kopējie ieguldījumi (attiecināmās izmaksas) plānoti 10,5 miljonu eiro apmērā.

"Vika Wood" investīciju projekta finansējuma avots būs uzņēmuma pašu līdzekļi un bankas kredīts. Pēc projekta īstenošanas "Vika Wood" būs iespēja piemērot UIN atlaidi līdz 2,63 miljonu eiro apmērā.

Līdz šim kopumā 32 investīciju projekti ieguvuši tiesības saņemt UIN atlaidi.

Jau ziņots, ka saskaņā ar vasarā atbalstīto nodokļu reformu no nākamā gada plānots ieviest jaunu UIN maksāšanas režīmu. Jaunais likums vairs neparedz līdz šim praktizētos nodokļa atvieglojumus un atlaides.

Lai nodrošinātu tiesisko paļāvību, pārejas periodā paredzēts saglabāt UIN atlaides par veiktajām atbalstāmajām investīcijām attiecībā uz investīciju projektiem, kuri līdz 2017. gada 31. decembrim būs atbalstīti valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti