«Latvenergo» sāk pārdot gāzi Igaunijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS “Latvenergo” un tās elektroenerģijas pārdošanas uzņēmums Igaunijā “Elektrum Eesti” ir sācis dabasgāzes tirdzniecību biznesa klientiem Igaunijā.

“Latvenergo” paziņojumā ceturtdien, 28. septembrī, norāda, ka sākumā kompānija piedāvās dabasgāzi par fiksētu cenu, sniedzot klientiem stabilitāti un paredzamību visā līguma darbības periodā. Ņemot vērā līdzšinējos panākumus un pieredzi Igaunijas elektroenerģijas tirgū, “Latvenergo” grasās veidot vienotu elektroenerģijas un dabasgāzes piedāvājumu.

“Elektrum Eesti” jau ir noslēdzis pirmos gāzes piegādes līgumus. Šobrīd Igaunijā kopumā ir ap 50 000 gāzes patērētāju, no kuriem aptuveni 2000 ir korporatīvie klienti.

“Latvenergo” koncerns ir lielākais elektroenerģijas komersants Baltijā ar aptuvenu tirgus daļu 30% no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. Ārpus Latvijas pārdotās elektroenerģijas apjoms veido gandrīz trešdaļu no kopējā mazumtirdzniecībā pārdotā elektroenerģijas apjoma un ir par 20% vairāk nekā konkurējošo elektroenerģijas tirgotāju pārdošanas apjoms Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti