Dienas ziņas

Graudkopji neredz pamatojumu elektrības rēķiniem

Dienas ziņas

VRS Aviācijas pārvaldei – 10

Lemj par izmaiņām jaunajā Latgales programmā

Latgalē biznesa un infrastruktūras attīstībai novirzīs 50 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latgalē uzmanība pievērsta izmaiņām Latgales attīstības plānā, pirms tas tiks iesniegts valdībā. Programmu iecerēts īstenot līdz 2021.gadam. Projekts paredz uzņēmējdarbības un infrastruktūras attīstību, arī reemigrācijas problēmu risināšanu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība) un Latgales plānošanas reģiona vadība piektdien, 2. martā, tikās Riebiņos, kur uzklausīja Latgales aktīvāko iedzīvotāju ieteikumus, kā Latgales attīstības programmu izveidot vēl veiksmīgāku.

Latgales uzņēmējdarbības un infrastruktūras papildu finansēšana sākta jau pirms diviem gadiem, un, redzot pozitīvos rezultātus, turpmāk ar programmas palīdzību plānots ieguldīt 50 miljonus eiro.

"Skatīsim, kā mēs varam veidot Latgali kā pilotprojektu arī uzņēmējdarbības traucējošo šķēršļu noņemšanai. Mēs bieži vien aizmirstam jau esošos uzņēmējus, kuri ir jāstiprina," teica Kučinskis.

Iepriekšējo divu gadu laikā  uzsākts pirmais Latgales attīstības programmas posms. Redzot tā pozitīvās sekas, valdība sāka veidot tālākās attīstības plānu, kurš arī tika prezentēts šodienas sanāksmē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards par Latgales attīstības programmu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
"Ir izveidota speciāla finanšu programma uzņēmējdarbības atbalstam, un mēs redzam, ka šīs programmas pieeja ir – jāspēj daudzreiz ātrāk un mērķtiecīgāk novadīt tieši struktūrfondus un valsts naudu," sprieda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Tālākās Latgales programmas galvenais uzsvars ir attīstīt Latgales reģionu kā vietu, kuras uzņēmējdarbība un infrastruktūra ļauj iedzīvotājiem kvalitatīvi dzīvot – tā, lai Latgales vidējā alga varētu būt vienlīdzīga visas valsts vidējiem rādītājiem. To paredzēts panākt ne tikai ar papildu finansējumu, bet arī ar likumu izmaiņām.

"Tas ir pilotprojekts, un mēs varam atrast kaut kādas lielākas iespējas, lai uzņēmējus vairāk ievilinātu, vairāk viņiem piedāvātu tieši Latgali kā uzņēmējdarbībai labvēlīgu vietu," sacīja Ministru prezidents.

Līdz nākamajai nedēļai vēl turpināsies priekšlikumu saņemšana. Martā un aprīlī notiks šīs programmas rīcības plāna saskaņošana, kam sekos valdības lēmums par Latgales programmas tālāko nākotni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti