Rīta Panorāma

Rēzijas Kalniņas draugu koncerti "Meklētāja roze"

Rīta Panorāma

Intervija ar diriģentu Intu Teterovski

Intervija ar Rīgas vicemēru, Brīvostas valdes priekšsēdētāju Andri Ameriku

Kravu apjomu kritums Rīgas ostā varētu būt nedaudz mazāks par prognozēto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas brīvosta izmanto situāciju, ka Rīgas jūras līcis decembrī nav aizsalis, un plāno vēl nedaudz palielināt kravu apgrozījumu, un kopumā šogad, salīdzinot ar aizvadīto gadu, zaudēt 8% no kravu apjoma, nevis 10% kā bija prognozēts iepriekš, LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris  Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”). 

Viņš stāstīja, ka osta šogad prognozēja 10% kritumu, bet decembris vēl “ir aktīvs mēnesis”. Sākotnējas ostas aplēses liecināja, ka šogad pārkraus par 4 miljoniem tonnu kravu mazāk, bet tagad kritums varētu būt 3 miljoni tonnu kravu.

“Miljons tonnu - tie ir 10 miljoni eiro ekonomikai,” sacīja Ameriks.

Viņš sacīja, ka mainās kravu struktūra, ir mazāk naftas produktu kravu no Krievijas, jo tās “aiziet uz Krievijas ostām”, daļa “aiziet uz Turciju, jo Krievija sadraudzējās ar Turciju”, bet Rīgai alternatīva ir sadarbība ar Ķīnu, kas grib nopietni attīstīt sadarbību ar Eiropu.  

“Protams, uz paplātes mums neviens neko nenesīs”, jāstrādā kopā ar “Latvijas dzelzceļu”, sacīja Ameriks, paužot pārliecību, ka daļu zaudēto kravu var aizvietot. 

Jau ziņots, ka šī gada desmit mēnešos no Latvijas ostām pārkrauto kravu apmēra ziņā  pārliecinošs līderis bija Rīgas osta, kas pārkrāva ap 30,4 miljoniem tonnu. Taču ts ir par 8,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti