KP ierosinājusi četras lietas pret Rīgas brīvostu par velkoņu pakalpojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Papildus daudzajiem citiem pārmetumiem par pārvaldību Rīgas brīvostā Valsts kontroles un Konkurences padomes (KP) uzmanību ir piesaistījusi arī brīvostas piekoptā prakse velkoņu pakalpojumu nodrošināšanas jomā. Konkurences padome uzskata, ka, iepērkot velkoņus un ar meitasuzņēmuma "Rīgas brīvostas flote" sniedzot velkoņu pakalpojumus, ostas pārvaldnieki ļaunprātīgi ierobežo konkurences attīstību ostā.

Brīvostas jautājumam veltītajā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama norādīja, ka pret brīvostu ierosinātas jau četras lietas: „Mēs esam ļoti iekšā šajā problēmā, patiesībā mēs esam iekšā jau ar ceturto pārkāpuma lietu par iespējamo pārkāpumu, kas ierosināta Konkurences padomā. Resursi tiek tērēti nemitīgi, un nekas nemainās.”

KP ierosinājusi jau ceturto lietu par iespējamo dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, neļaujot privāto velkoņu pakalpojumu sniedzējiem darboties Rīgas brīvostas teritorijā. „Respektīvi, tur kur konkurence ir iespējama, tā jebkādā veidā tiek bremzēta. Tas ir arī saprotami, jo Rīgas brīvostai ir meitas uzņēmums, kas ir ieinteresēts paņemt visu šo pakalpojumu tirgu sev,” skaidroja Ābrama.

„Šī ceturtā lieta vēl nav pabeigta, bet es domāju, ka jums, cienījamie deputāti, būtu jāpievērš uzmanība - ja ir ceturtā lieta par konkurences tiesību pārkāpumu, tas ir ļoti būtisks signāls, ka kaut kas ar konkurences veicināšanu Rīgas brīvostā, līdz ar to ar turpmāko attīstību, nav kārtību. Jā, uz šo brīdi informācija ir, ka tur ir gan „PKL Flote” kaut kādi pagaidu līgumi, meitas uzņēmums, bet patiesībā - jebkādā veidā Rīgas brīvostai tiešām ir unikāla fantāzija, kas tiek likta lietā, lai ierobežotu privāto velkoņu pakalpojumu sniedzējus darboties tur,” saka Konkurences padomes vadītāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti