Kompensācijas par piena ražošanas samazinājumu var prasīt līdz 14.februārim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lauksaimnieki, kas rudenī Lauku atbalsta dienestā pieteikušies piena ražošanas samazināšanas atbalstam, tagad var iesniegt pieprasījumus naudas izmaksai.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāve Kristīne Ilgaža uzsver, ka pieprasīt atbalstu var tikai tie zemnieki, kas ir izpildījuši Eiropas programmas prasības, proti, šobrīd var uzrādīt piena ražošanas samazinājumu pret attiecīgo periodu.

"Ir jābūt iesniegumam LAD, kurā būtu norādīts ražošanas samazinājums. Tajā ir jābūt salīdzinātiem laika posmiem starp 2015.gada oktobri un decembri un 2016.gada oktobri un decembri. Pieteikums ir jāiesniedz no 20. janvāra līdz 14.februārim. Ja kāds aizmirsīs un gribēs iesniegt pēc 14.februāra, tad prasība netiks pieņemta. Atbalsta likme ir 140 eiro par tonnu. Ja visi kandidāti pieteiktos atbalstam, tad kopējā summa būtu 936 000 eiro," lēš Ilgaža.

Iepriekš šim atbalstam pieteicās teju 600 piena ražotāji, kas lēsa, ka kopumā varētu samazināt piena apjomu par vairāk nekā 6000 litru.

Eiropas Savienība (ES) aizpērn nolēma maksāt kompensācijas lauksaimniekiem, ja tie neražos pienu, kura tirgū bija pārāk daudz. Tādā veidā ES cerēja normalizēt piena tirgu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti