Juridiskajām personām jāinformē Uzņēmumu reģistrs par patiesajiem labuma guvējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sākot no piektdienas, 1.decembra, ikvienai Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrētai juridiskajai personai, tajā skaitā dažādām biedrībām, zemnieku saimniecībām un reliģiskajām organizācijām ir jāatklāj to patiesā labuma guvēji.

Uzņēmumu reģistra pārstāve par prasībām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Pienākums atklāt patiesā labuma guvējus attiecas gan uz jau reģistrētām juridiskajām personām, gan uz jaunajiem subjektiem, kas tiks reģistrēti pēc šā gada 1. decembra.

 

UR Juridiskās nodaļas vadītāja vietniece Laima Vaitiņa gan norādīja, ka prasība iesniegt informāciju par patiesajiem labuma guvējiem Uzņēmumu reģistrā uz jau reģistrētajām juridiskajām personām virknē gadījumu netiek attiecināta, 

jo šī informācija jau ir pieejama, jo tā jau ir iesniegta saskaņā ar citos normatīvajos aktos noteikto kārtību.

"Piemēram, sabiedrībām ar ierobežotu atbildību jau šobrīd ir jāatklāj dalībnieki, un gadījumos, ja sabiedrības ar ierobežotu atbildību vienīgais dalībnieks ir fiziska persona un šī fiziskā persona ir arī patiesais labuma guvējs, proti, neviena cita fiziska persona nekontrolē šo sabiedrību ar ierobežotu atbildību, tad papildu informācija pārejas posmā līdz nākamā gada 1. martam Uzņēmumu reģistrā nav jāiesniedz.

Būtiskākais, kas jāņem vērā attiecībā uz patiesā labuma definīciju, ir, ka tā vienmēr ir fiziskā persona," tā pirms nepilna mēneša pieņemto Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību būtību skaidroja UR pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti