Dienas ziņas

Priekuļu novadā atjauno Veselavas muižu

Dienas ziņas

Vienu Ziemassvētku eglīti drīkst cirst katrs

"Amatnieku sēta" paplašinās

Jelgavas mājražotāju «Amatnieku sēta» paplašinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai cilvēkus iedrošinātu sākt uzņēmējdarbību, Jelgavas novada mājražotāju biedrība pirmā atvēra savu veikalu. Atzīmējot “Amatnieku sētas” otro gadskārtu, iegūtas plašākas telpas, kas ļaus piepildīt vēl kādu ideju – izveidot jauno uzņēmēju centru, kurā ikviens varēs saņemt konsultācijas un pārbaudīt, vai iecerētā biznesa ideja ir dzīvotspējīga. 

Pirms četriem gadiem Jelgavas novada mājražotāji izveidoja biedrību “Pārtikas amatnieki”. Divus gadus vēlāk darbu sāka arī veikals, kas tagad pārcēlies uz krietni lielākām telpām. Atskatoties uz paveikto, uzrunātie mājražotāji teic, ka kopīgā darbošanās ir nesusi pozitīvu rezultātu.

“Pirmkārt jau paveras jaunas iespējas tirdziņos. Jaunas atpazīstamības, gan Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, piesaistot tūristu grupas, gan lauku konsultāciju birojs palīdz, atbalsta un mūs iesaista, un pati biedrība arī,” sacīja mājražotāja Antra Zeiliņa.

Mājražotāju veikalam jau izveidojies arī savs pircēju loks. Pētot patērētāju intereses, atrasti arī jauni veidi, kā piesaistīt un noturēt pircējus pie vietējiem ražotājiem.

“Esam iesākuši jaunu sadarbības veidu ar mājražotājiem uz pasūtījumiem. Ar to ļoti labi darbojamies. Cilvēks atnāk un saņem savu preci uz kādiem svētkiem vai pasākumiem,” saka mājražotāju veikala pārdevēja  Ruta Kunkulberga.

Paplašinājies preču sortiments, jo biedrībā iesaistījušies arī mājražotāji no Tērvetes, Auces un citiem apkaimes novadiem, un pašreiz tajā darbojas jau ap pussimts mazo ražotāju. Tagad biedrība iecerējusi paplašināt savu darbības jomu, piesaistot arī pakalpojumu sniedzējus.

“Tad šeit varētu būt tāda dzīva vieta, kur satikties, kur konsultēties. Attīstības iespējas ir plašas šajā pilsētas centrā. Mēs, novada uzņēmēji, šeit varētu arī tādu savu centru  te izveidot,” piebilst biedrības ''Pārtikas amatnieki'' vadītāja Lolita Duge.

Jaunās telpas nomnieki ir  Jelgavas novada pašvaldība, kas arī maksās īri, bet komunālie maksājumi gan paliek pašas biedrības pārziņā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti