Dienas ziņas

Maksa par ūdeni Rīgā vēl nepieaugs

Dienas ziņas

Pievēršas īru tinkeru šķirnes zirgu audzēšanai

Pelmeņu ražošanas līnijā investē 300 000 eiro

Jelgavā jaunajā pelmeņu ražošanas līnijā investē 300 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jelgavā atklāta jauna pelmeņu ražošanas līnija. Iekārtas, kas izmaksājušas aptuveni 300 000 eiro, ļaus dubultot saražotās produkcijas apjomu, kā arī paplašināt eksporta tirgu. Patlaban pelmeņi tiek tirgoti Baltijas valstīs, bet nākotnē tos paredzēts eksportēt arī uz Rietumeiropas un Āzijas valstīm.

Ekonomiskās krīzes laikā kādreizējais Jelgavas gaļas kombināts tika apvienots ar uzņēmumu ''Rīgas miesnieks'' un kļuva par daļu no somu uzņēmumu grupas “HKScan”.

“Faktiski uzņēmums jau deviņdesmitajos gados noteica sev skaidru mērķi kļūt par lielāko pārtikas ražotāju Baltijas jūras reģionā. Un tas arī ir iemesls, kāpēc mēs pakāpeniski esam paplašinājuši savu darbību gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs,” norāda ''HKScan Latvia'' prezidents Jari Latvanens.

Ražotnē Jelgavā gadā tiek saražotas 800 tonnas gaļas, kas ir trīs reizes vairāk nekā pēc uzņēmuma pārņemšanas 2014.gadā. Tas esot panākts, investējot jaunās tehnoloģijās, kas ļauj dažādot produkciju.

Šī iemesla dēļ gandrīz 300 000 eiro ieguldīti arī jaunā pelmeņu ražošanas līnijā. “Šī jaunā iekārta mums ļauj dubultot ražošanas apjomu un arī veidot jaunus unikālus produktus. Ražot pelmeņus ar ļoti plānu mīklu un no atdzesētas gaļas. Pagaidām uz doto brīdi pelmeņus ražojam Baltijas tirgum, bet plānojam iziet uz Somiju un tālāk uz Rietumeiropu,” sacīja ''HKScan Latvia'' pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

Pelmeņu ražošana pašreiz notiek divās maiņās, un tajās nodarbināts 21 cilvēks.

Ražošanas apjomam pieaugot, būšot nepieciešama arī trešā maiņa, tomēr jau pašreiz darbarokas esot deficīts. “Spiediens pēc darbiniekiem ne tikai mums, bet Latvijā ir izteikta problēma, un ar katru gadu tā kļūst aizvien saasinātāka. Jelgavas “HKScan” ražotnē mums strādā 112-113 darbinieki, un uz doto brīdi mums trūkst seši darbinieki. Tā kā, pat neskatoties uz pelmeņu cehu, mums ir brīvas darbavietas,” norāda Lapiņš.

Liela daļa no jaunās produkcijas tiek realizēta Latvijā, kā arī eksportējot uz kaimiņvalstīm. Kopumā uzņēmums produkciju eksportē uz 50 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti