Izsludināts 2017.gada valsts budžets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsludinājis likumu par 2017.gada budžetu, kā arī ar to saistītos likumus. Izsludinātie normatīvie akti sestdien, 10.decembrī, publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kopā izsludināti 60 likumi.

Jau ziņots, ka Saeima 24.novembrī agrā rītā pēc aptuveni 20 stundu darba pieņēma valsts nākamā gada budžetu un ar to saistītos likumus.

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamgad paredzēti 8,1 miljarda eiro apmērā, bet izdevumi – 8,4 miljardu eiro apmērā. Nākamgad tēriņi pieaugs par aptuveni 680 miljoniem eiro jeb 9% vairāk, salīdzinot ar šo gadu.

Visvairāk finansējums pieaugs aizsardzībai, sasniedzot 1,7% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP), veselības aprūpei, izglītības sistēmai (pedagogu algu reformai), iekšlietu sistēmai (strādājošo atalgojuma reformas pabeigšanai).

Budžeta deficīts nākamgad plānots 1,1% apmērā no IKP jeb par 0,2% lielāks nekā šajā gadā. Latvijas IKP izaugsme nākamgad tiek lēsta 3,5% apmērā.

Pirmo reizi valsts budžetā paredzēta fiskālā nodrošinājuma rezerve jeb "spilvens" nebaltām dienām – tas plānots 26 miljonu eiro apmērā jeb 0,1% apmērā no valsts IKP.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti