Izsludināti pirmie «Rail Baltica» dzelzceļa līniju būvprojekta iepirkumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinoties dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvprojektēšanas fāzei, decembra beigās izsludināti pirmie būvprojektu iepirkumi dzelzceļa līniju izveidei Igaunijā un Lietuvā, informē Baltijas valstu kopuzņēmumā AS "RB Rail".

"RB Rail" izsludinājis konkursus par būvprojektēšanas darbiem un autoruzraudzību diviem jauniem sliežu ceļiem – posmā no Pērnavas līdz Rapalai Igaunijā, kā arī posmā no Kauņas līdz Ramīgalai Lietuvā. 

Iepirkumu mērķis ir nodrošināt "Rail Baltica" dzelzceļa līniju posmu Pērnava – Rapla Igaunijā un Kauņa – Ramīgala Lietuvā dzelzceļa zemes klātnes, virsbūves un saistīto inženiertehnisko būvju būvprojektēšanu un būvprojektēšanas uzraudzības pakalpojumu sniegšanu jauna standarta sliežu ceļam pasažieru un kravu pārvadājumiem, skaidro "RB Rail".

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš abiem iepirkumiem ir šā gada 29. janvāris. Abi iepirkumi tiks organizēti divās kārtās.

"Šobrīd pavisam droši varam teikt, ka "Rail Baltica" projektā visās trīs Baltijas valstīs ir sākta būvprojektēšanas fāze. Jau pagājušogad sākām būvprojektēšanas vadlīniju izstrādi, bet Eiropas Dzelzceļa līnijas izsludināja iepirkumu pasažieru stacijas būvprojektēšanai Latvijā. Pagājušajā gadā visās Baltijas valstīs arī strādājām pie konsolidētā tehniskā būvprojekta sagatavošanas un visbeidzot 2017. gada beigās izsludinājām pirmos būvprojektu iepirkumus.

Šī ir tikai neliela daļa no gaidāmajiem dzelzceļa būvprojektēšanas iepirkumiem, kas tiks veikti līdz 2022. gadam," skaidro "RB Rail" vecākais inženieris Žans Marks Bedmārs.

Jau ziņots, ka “RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu – pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā.

“RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijas apstiprinātā trase šķērsos Latvijas teritoriju 263 kilometru garumā un stiepsies cauri Latvijai, skarot Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Olaines, Mārupes, Bauskas novadu un Rīgas pilsētas pašvaldības teritoriju.

"Rail Baltica" ir dzelzceļa transporta projekts, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā, un tas šobrīd aptver četras Eiropas Savienības valstis – Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, vairāk nekā 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 mm) dzelzceļa līniju ar maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti