Izraudzīts «Parex» pēcteces «Revertas» kredītportfeļa pircējs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izraudzīts problemātisko aktīvu pārvaldītājas AS "Reverta" (agrāk "Parex banka") kredītportfeļa pircējs. Tā vārds tikšot atklāts pēc līguma parakstīšanas, kas varētu notikt tuvāko dienu laikā, liecina "Revertas" sniegtā informācija.

"Reverta" ir pabeigusi saistošo piedāvājumu izvērtēšanu un apstiprinājusi konsultanta SIA "KPMG Baltics" ieteikto kredītportfeļa pircēju.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai "Reverta" ar potenciālā investora piedāvājumu ir vērsusies Latvijas valdībā. Līgums ar izvēlēto investoru par "Revertas" kredītportfeļa pārdošanu varētu tikt parakstīts tuvāko dienu laikā, norāda "Reverta".

"Ņemot vērā, ka investors ir starptautiska, respektabla komercsabiedrība, kas strādā brīvā tirgus un konkurences apstākļos, labas prakses principi un abu pušu vienošanās investora vārdu paredz atklāt nekavējoties pēc līguma parakstīšanas," klāsta "Reverta"

Valdība pērn pieņēma lēmumu uzsākt "Revertas" kredītportfeļa pārdošanas procesu. Īstenojot šo lēmumu, "Reverta" noslēdza līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA "KPMG Baltics" par kredītportfeļa pārdošanas procesa organizēšanu.

2016.gadā no uzrunātajiem 64 potenciālajiem investoriem konfidencialitātes līgumus parakstīja 15 interesenti. Pēc iepazīšanās ar sagatavoto informāciju septiņi potenciālie investori izteica nesaistošos piedāvājumus.

Pēc piedāvājumu izvērtēšanas četru labāko piedāvājumu izteicēji uzaicināti piedalīties padziļinātajā "Revertas" kredītportfeļa izpētē, lai pēc tam iesniegtu saistošos piedāvājumus, norāda kompānijā.

Gandrīz septiņu gadu laikā "Reverta" ir atguvusi 754 miljonus eiro jeb 67% no tajā atstātajiem "sliktajiem" aktīviem.

Šobrīd "Revertas" portfelī ir atlikuši problemātiskākie aktīvi ar ilgstošām maksātnespējas un likviditātes problēmām, atzīmē uzņēmumā.

Jau ziņots, ka vēl šā gada sākumā "Reverta" nebija atguvusi vairāk nekā 400 miljonus eiro no "Parex bankas" problemātiskajiem aktīviem. 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" saimnieciskā darbība tiek izbeigta 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti